REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kdo potrebuje sovražnika, če ima brate po orožju? Britance so pobili tovariši iz ukrajinske Tujske legije

Kdo potrebuje sovražnika, če ima brate po orožju? Britance so pobili tovariši iz ukrajinske Tujske legijeObstajajo fantje, ki ne bi smeli biti tukaj, pravi ukrajinska Tujska legija. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Dva britanska prostovoljca, ki sta se borila v Ukrajini, naj bi njuni kolegi iz ukrajinske Tujske legije ubili po sporih zaradi denarja in drobnih prepirih, poročajo britanski mediji.

Daniel Burke, nekdanji padalec, ki se je lani kot prostovoljec odšel bojevat v Ukrajino, je 11. avgusta izginil iz svojega stanovanja v Zaporožju in od takrat ga ni videl nihče več.

Burka naj bi ubili njegovi sodelavci, ljubosumni na količino denarja, ki ga je prejel od donacij - 8.000 funtov na mesec od ameriških milijonarjev, piše Daily Mail.

Bolj vzhodno, blizu Bahmuta (danes Artjemovsk), policija preiskuje smrt nekdanjega britanskega vojaka Jordana Chadwicka.

Chadwicka, nekdanjega škotskega gardista, ki se je prav tako prostovoljno boril v Ukrajini, so junija našli mrtvega v vodi z rokami, zvezanimi na hrbtu.

Vir je za Daily Telegraph povedal, da je bil Chadwick ustreljen med majhnim sporom, ki je ušel izpod nadzora.

Čeprav ta dva primera nista povezana, se je preiskovalcem utrnil utemeljen sum, da so prostovoljce ubili drugi borci iz Tujske legije, v vrste katere Kijev sprejme skoraj vse, brez pretiranih predhodnih preverjanj.

»Obstajajo fantje, ki sploh ne bi smeli biti tukaj - nekateri s kazensko evidenco, nekateri s posttravmatsko stresno motnjo in nekateri s težavami z mamili in alkoholom ali uživanjem steroidov,« je britanskim časnikarjem dejal nek tuji borec.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek