REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kaj se skriva v tablici ukrajinskega vojaka? (VIDEO)

Kaj se skriva v tablici ukrajinskega vojaka? (VIDEO)Vojak nacističnega bataljona »Azov« je na svojem Google računu shranil fotografije s svastiko in zastavo Organizacije ukrajinskih nacionalistov. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Izkazalo se je, da je tablica last 19-letnega Ukrajinca Vladimirja Polunosova, ki je na osebnem Google računu shranil fotografije, na katerih skupaj z drugimi borci bataljona »Azov« in nekaterimi dekleti pozira pred nacistično zastavo.

Ruska vojska je med boji na fronti v Zaporožju našla tablico Ukrajinca, vojaka nacističnega bataljona Azov in na njej fotografije s svastiko in drugimi nacističnimi simboli.

Izkazalo se je, da je tablica last 19-letnega Ukrajinca Vladimirja Polunosova, ki je na osebnem Google računu shranil fotografije, na katerih skupaj z drugimi borci bataljona »Azov« in nekaterimi dekleti pozira pred nacistično zastavo.

V eni roki držijo orožje, drugo pa dvigujejo v nacistični pozdrav.

Na nekaterih fotografijah mladi Ukrajinec nosi robato masko in orožje v tetoviranih rokah, zaradi česar so podobe videti še bolj grozljive.

Na eni od fotografij je tudi zastava Organizacije ukrajinskih nacionalistov – rdeče-črna zastava, ki jo uporabljajo skrajna desničarska združenja v Ukrajini.

Na tabličnem računalniku ukrajinskega vojaka so našli nameščeno programsko aplikacijo Krapiva, ki se uporablja za kartiranje bojne situacije.

Ta aplikacija omogoča integracijo obveščevalnih in drugih ciljnih koordinat, tj. odkrite položaje sovražne vojske, ki jih priskrbijo vojaki, da bi imeli istočasno iste podatke v enem informacijskem polju.

Ukrajinski nacizem sčasoma začenja bosti v oči tudi preostali del planeta, ne le Rusijo, ki je sprožila posebno vojaško operacijo s ključnim ciljem »denacifikacije« te države.

V članku z dne 5. junija z naslovom »Nacistični simboli na ukrajinskih linijah fronte izpostavljajo boleča zgodovinska vprašanja« ameriški New York Times odkrito priznava, da so »ukrajinska vlada in zavezniki v Natu« od začetka ruske posebne vojaške operacije »objavljali in nato tiho izbrisal« tri fotografije ukrajinskih vojakov z (neo)nacističnimi simboli.

Hkrati skoraj polovica Ukrajincev meni, da ima njihova domovina težave z nacizmom, je pokazala raziskava, opravljena za »Vox Ukraine«.

Raziskava namreč navaja, da 43 odstotkov vprašanih v Ukrajini in 36 odstotkov v tujini meni, da je (neo)nacistična ideologija v Ukrajini zelo razširjena.

Torej se ne strinjajo s trditvijo, da Ukrajina nima težav z (neo)nacizmom.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek