REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

To je razlog, zaradi katerega se ameriške podmornice v hladnem vremenu ne morejo potopiti dovolj globoko

To je razlog, zaradi katerega se ameriške podmornice v hladnem vremenu ne morejo potopiti dovolj globokoJedrska podmornica razreda Ohio. Vir: Twitter

Vodilni ameriški dobavitelj jekla je desetletja dolgo ameriškim ladjedelnicam dobavljal neustrezno jeklo slabše kakovosti, kot ga je mornarica zahtevala in to zato, ker je ena od zaposlenih v podjetju uspešno ponaredila rezultate laboratorijskih testov vzdržljivosti materiala.

To je zapisano v dokumentih zveznih tožilcev, ki sedaj preganjajo odgovorne, poroča AP.

Dobavitelj je podjetje iz Kansasa Bradken Inc., ki je državi že plačalo 10,9 milijonov dolarjev odškodnine v okviru sporazuma o priznanju krivde s tožilstvom.

Podjetje je dobavljalo jeklo, ki so ga nato podjetji Electric Boat in Newport News Shipbuilding uporabljali, da so izdelovali trupe podmornic.

Podjetje Bradken Inc. je leta 2008 kupilo livarno v Tacomi v zvezni državi Washington, ki je proizvajala jeklo za mornarico.

Toda leta 2017 so v Bredkenu ugotovili, da je direktorica metalurgije v livarni ponaredila rezultate vzdržljivostnega testa jekla in zatrdila, da je bilo jeklo dovolj močno, da zadosti zahtevam, ki jih je postavila mornarica – čeprav to seveda ni bilo res.

Podjetje je najprej podatke o tem sporočilo ameriški vojni mornarici, vendar ni razkrilo, da so odstopanja rezultat goljufije.

Neposrednih posledic sicer ni bilo, toda mornarica je morala vložiti dodatne napore v vzdrževanje trupov podmornic, da bi ostale plovne.

To je mornarici preprečilo, da bi ugotovilo obseg problema in da bi sprejela ukrepe, ki bi zmanjšali neposredno nevarnost za mornarje.

»Bradken je mornarje mornarice postavil v nevarno situacijo. Pogodbeniki vlade ne samo da ne smejo tolerirati prevar v svojih organizacijah, morajo biti tudi popolnoma odkriti, ko jih odkrijejo,« je zapisalo državno tožilstvo.

Neposrednih posledic sicer ni bilo, toda mornarica je morala vložiti dodatne napore v vzdrževanje trupov podmornic, da bi ostale plovne.

Ameriška mornarica tudi ni razkrila, za kakšne podmornice je šlo, ve pa se, da ZDA večinoma gradijo le še takšne na jedrski pogon.

Tožilstvo sedaj preganja 66-letno Elaine Thomas iz Auburna v zvezni državi Washington, ki naj bi bila odgovorna za prevaro.

Raziskovalci, ki so primerjali njene teste s pravimi so odkrili, da je ponaredila podatke v 240 primerkih jekla, kar je vključevalo okoli polovico jekla, namenjenega za podmornice.

Najpogosteje gre za teste trdnosti v temperaturah nižjih od –73 stopinj Celzija.

Ko jo je poseben preiskovalni agent obrambnega ministrstva soočil z rezultati analize mu je priznala, da je »spremenila« rezultate analize in da je »to sicer videti slabo«, da pa je to naredila, ker je šlo za »neumno zahtevo«, da naj se test izvaja pri tako nizki temperaturi.

Podmornice sicer morajo vzdržati velike pritiske vode.

Pritiski so večji z globino, v katero se potopijo.

Raziskovalci, ki so primerjali njene teste s pravimi so odkrili, da je ponaredila podatke v 240 primerkih jekla, kar je vključevalo okoli polovico jekla, namenjenega za podmornice.

Prelom trupa pod vodo pomeni takojšnjo smrt mornarjev in uničenje podmornice.

Vse to kaže, da so v ameriški mornarici morda pozno, pa še vedno pravočasno spoznali, da se njihove podmornice ne morejo potopiti tako globoko, kot so načrtovali in da to še posebej velja tedaj, ko so zunanje temperature zelo nizke.

To pa ni edini takšen primer.

Pred časom so mediji poročali o ameriški podmornici, ki se je v pristanišče vrnila brez delov zunanje zaščite, ki je med vožnjo - odpadla.

Delite članek