REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Gole fotografije Melanie Trump naj bi medijem predal – sam Donald Trump

Gole fotografije Melanie Trump naj bi medijem predal – sam Donald TrumpLezbična Melania

Razkritja nove knjige Michaela Wolffa o dogajanju v Beli hiši prinašajo tudi nekatere nove in šokantne podrobnosti o življenju ameriške prve dame. Kot sta poročala tudi Washington Post in Inquisitr so ob objavi golih in erotičnih fotografij Melanie Trump poleti leta 2016 »vsi razen same Melanie vedeli, da je žgečkljive fotografije medijem dal sam Trump. Ona pa se je nezadovoljna nad tem soočila s samim Trumpom.«

Vsi so vedeli – razen Melanie Trump

Članek je bil v New York Postu objavljen 1. avgusta leta 2016. Takoj zatem naj bi Melania menda vprašala Donalda Trumpa, ali je to morda »izpostavljenost javnosti«, ki jo bo čakala, če bo zmagal na volitvah za predsednika. Wolff piše, da je bila Melania nad možnostjo, da Trump postane predsednik »prestrašena«, saj je to pomenilo, da bi morala spremeniti svoje »pazljivo zakrito življenje – in ne malo zakrito tudi pred Trumpovo razširjeno družino – ki je bilo osredotočeno le na njenega mladega sina.« Wolff tudi poroča, da naj bi Melania rekla Donaldu, da »tega ne bo sposobna trpeti«, če jo takšne zadeve čakajo tudi kot prihodnjo prvo damo. Donald Trump naj bi jo poskusil potolažiti tako, da ji je omogočil zastopanje odvetnikov in tožbe. Obljubil naj bi ji, da »bomo tožili«.

Naslovnica NYT
Naslovnica New York Posta, ki se še danes nahaja na Facebook strani tega ameriškega časnika.

Melania naj bi od Donalda Trumpa dobila tudi obljubo, da bo »celotna stvar končana« takoj zatem, ko bo izgubil predsedniške volitve. »Vendar je zmagal,« je zapisal Wolff, ki je ocenil, da je celotna Trumpova kampanja spominjala na scenarij in dogajanje v filmski komediji »Producenti« (Producers), v kateri režiserji pripravljajo bizarno predstavo z namenom, da izgubijo, vendar na koncu presenetljivo zmagajo.

Omenjene fotografije so bile sicer iz leta 1995, ko je Melania gola pozirala za neko francosko revijo za odrasle. Žgečkljive fotografije so bile sicer prvič objavljene januarja 2016 v moški francoski reviji Max, vendar so postale prava senzacija šele tedaj, ko je postalo jasno, da bi Donald Trump lahko postal predsednik ZDA. Na naslovnici so v NY Postu zapisali: »Melania Trump, kot je še niste videli.« Poigrali so se tudi z besedami Ovalna pisarna, tako da so pisarno predsednika ZDA preimenovali v »Pohotna pisarna.«

Pohotna pisarna

Melanio je takrat slikal francoski fotograf Alé de Basseville, ki je za New York Post obudil spomine na tisto fotografiranje. "Melania je bila odlična, ima fantastično osebnost in bila je zelo prijazna do mene." Izdal je še, da je sedanja prva dama ZDA takrat delala pod imenom Melania K (oziroma Melania Knauss) in da ji ni bilo niti najmanj nerodno zaradi golega poziranja. Le nekaj ur za tem, ko so objavili prve fotografije pa je časnik objavil še veliko bolj žgečkljive fotografije. Šlo je za serijo fotografij z lezbično in erotično tematiko. Na eni od fotografij Melanio manekenka Emma Eriksson v oblekah Johna Galliana objema od zadaj, na drugi pa jo v hlačnih nogavicah in seksi spodnjem perilu grabi za roko ter ji grozi s šeškanjem z bičem.

Bičana Melania
Tako je manekenka Emma Eriksson naši Melanii Knauss erotično 'grozila' z bičem

V New York Postu so ob na novo odkritih fotografijah zapisali: "To je naša morebitna prva dama in poleg nje še druga." Tudi na te fotografije je imel fotograf Alé de Basse­ville svoj komentar: "Vedno sem rad fotografiral več žensk skupaj, saj jih veliko sanjari o trojčku." O Melanii je spet našel same lepe besede in dodal, da je lezbična tema ni prav nič motila: "Ves čas je bila očarljiva. Smehljala se je, bila je vljudna in že takrat se je videlo, da je izobražena."

Ona je bila zanj, kar je govoril ponosno in brez ironije, 'trofejna žena' 

Zanimivo je tudi, da je njen soprog Donald Trump slike takoj po objavi komentiral brez kakršnekoli obsodbe dejstva, da so bile objavljene v NY Postu ter na naslovnici: »Melania je bila eden najuspešnejših modelov, kar pomeni, da je pozirala za številne revije in naslovnice. Te fotografije so bile posnete, preden sva se spoznala in posnete so bile v Evropi, kjer so takšne fotografije pogoste in modne,« je tedaj dejal Trump.

Zakon Donalda Trumpa se zdi 'zmeden' vsem – razen bogatašem

Wolff ob tem razkriva še nekaj podrobnosti iz življenja Melanie Trump in predsednika ZDA. Kot piše Wolff par preživi tudi dolge dneve, »ne da bi se sploh pogovarjala« in da se celo »ne vidita«, tudi tedaj, ko sta oba živela v Trumpovi stolpnici. »Zakon Donalda Trumpa se je zdel zmeden vsem okoli njega – ali vsaj za tiste brez zasebnih letal in veliko hišami. On in Melania sta skupaj preživela relativno malo časa… Ona pogosto ni vedela, kje je on in se tudi ni veliko zanimala za to. Njen soprog se je med svojimi rezidencami premikal tako, kakor med sobami.« Za Trumpa naj bi bila Melania »trofejna žena.«

Melania Trump leta 2000
Melania Trump na fotografiji iz leta 2000

»Pogosto je govoril o Melanii, ko ni bila prisotna. Občudoval je, kako izgleda – in pogosto, ker se ji je zdelo čudno in zaradi česar ji je bilo nerodno – tudi ob prisotnosti drugih. Ona je bila zanj, kar je govoril ponosno in brez ironije, 'trofejna žena'. In čeprav ni ravno delil življenja z njo, jo je rad razvajal. 'Srečna žena je srečno življenje', je ponavljal znano resnico bogatašev.