REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

FSB: Preprečen poskus ukrajinskih specialnih služb za ugrabitev bombnika Tu-22M3 (VIDEO)

FSB: Preprečen poskus ukrajinskih specialnih služb za ugrabitev bombnika Tu-22M3  (VIDEO)Ukrajinska obveščevalna služba je poskusila za denarno nagrado in italijansko državljanstvo rekrutirati ruskega vojaškega pilota, da »preveze« nosilec raket v Ukrajino. Vir: Posnetek zaslona, X

Zvezna varnostna služba Rusije (FSB) je preprečila poskus ukrajinskih obveščevalnih služb ob podpori držav Nata, da bi organizirale ugrabitev strateškega bombnika Tu-22M3, je sporočila tiskovna služba FSB Rusije.

»Zvezna varnostna služba Ruske federacije je preprečila še en poskus ukrajinskih posebnih služb, da bi izvedle operacijo ugrabitve strateškega bombnika dolgega dosega Tu-22M3 ruskih vesoljskih sil,« je zapisano v izjavi.

Kot poudarjajo, je ukrajinska obveščevalna služba poskusila prek s sporočili prek Telegram kanala za denarno nagrado in italijansko državljanstvo rekrutirati ruskega vojaškega pilota, da »pripelje« nosilca raket v Ukrajino.

Razkrito je tudi sodelovanje obveščevalnih služb držav Nata pri pripravi operacije in njenem izvajanju, še piše v izjavi.

»Med operativno igro so ruski protiobveščevalci prejeli podatke, ki so pomagali našim oboroženim silam napasti letališče Ozerno oboroženih sil Ukrajine,« je navedeno.

Tu-22M3 je nadzvočni raketonosni bombnik dolgega dosega s spremenljivo geometrijo kril, namenjen uničevanju morskih in kopenskih ciljev z vodenimi raketami in zračnimi bombami.

Nosi lahko jedrske in konvencionalne bombe in rakete.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek