REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Francoski portal: Traktorji so novo orožje, s katerim Rusija osvaja svet

Francoski portal: Traktorji so novo orožje, s katerim Rusija osvaja svetRosselmaš/Legion Media

Statistični podatki kažejo, da je Rusija bistveno povečala izvoz kmetijske mehanizacije, piše specializirani spletni portal Farm-connexion. Zapisano je, da interes tujih kupcev izhaja iz napredka v proizvodnih tehnologijah in redno prisotnostjo ruskih podjetij na mednarodnem trgu.
»Rusija se je oskrbela s privlačnim orožjem,« piše spletni portal Farm-connexion, ki ga povzemajo ruski mediji. Po podatkih Ruskega združenja proizvajalcev specializirane tehnike se je v zadnjih letih bistveno povečal izvoz kmetijske opreme iz Rusije. S prodajo le-te v tujini se je lani v Rusko federacijo steklo 7,9 milijard rubljev (106 milijonov evrov), kar je za 16% več kot leta 2016.

Rusija je lani izvozila svojo kmetijsko mehanizacijo v 45 držav sveta, še posebej veliko v članice Skupnosti neodvisnih držav, Evropske unije, Mongolijo in Kanado. Strokovnjaki menijo, da je bil v Rusiji v zadnjem času dosežen bistven napredek v proizvodnih metodah in tehnologijah, zato se je ponovno porodil interes za ruske traktorje, delovna sredstva za obdelovanje zemlje in mehanizacijo za sajenje.

K temu je pripomogel še en dejavnik: redna prisotnost ruskih podjetij na mednarodnem trgu. Rosspecmaš na primer redno sodeluje na sejmih v tujini. Na podlagi vseh predstavljenih dejavnikov pa je mogoče pričakovati nadaljnji porast izvoza ruske kmetijske opreme. Letos Rusija cilja na stranke iz 20 novih držav. Na tem seznamu Francije zaenkrat še ni, a se to v prihodnje morda lahko spremeni, razmišlja avtor prispevka na francoskem portalu.

Članek omogoča: RUSSIA BEYOND