REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Civilizirali« ste Afganistan, rezultat pa – tragedija

»Civilizirali« ste Afganistan, rezultat pa – tragedijaPredsednik Rusije Vladimir Putin. Vir: Twitter

ZDA so 20 let poskušale uvesti svoje standarde v Afganistanu, rezultat pa so samo tragedije in izgube, je dejal ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin je poudaril, da je potrebno doumeti, da se nič ne da vsiliti od zunaj.

»Dvajset let je bila ameriška vojska prisotna ne tem ozemlju in dvajset let so poskušali, tako lahko rečemo, ne da bi s tem želeli koga užaliti, 'civilizirati ljudi', ki živijo tam, uvesti svoje norme in življenjske standarde v najširšem pomenu besede, med drugim tudi v politični organizaciji življenja. Rezultat so samo tragedije, izgube tako za tiste, ki so to počeli – ZDA – še bolj pa za ljudi, ki so živeli tam. Rezultat je nič, če ni celo negativen«, je opozoril ruski predsednik v Vladivostoku.

Putin je poudaril, da je potrebno doumeti, da se nič ne da vsiliti od zunaj.

»Situacija mora dozoreti. Če nekdo želi dozoreti prej, bolj kvalitetno, potem je potrebno pomagati ljudem … a, to lahko in je potrebno delati, vendar na civiliziran način: Pazljivo, da podpiramo pozitivne tendence, da ne hitimo, potrpežljivo,« je poudaril Putin in dodal, da je praktično nemogoče nekaj doseči brez upoštevanja vseh teh faktorjev.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek