REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Britanski strokovnjak: »Patriot« ne more zaščititi Ukrajincev pred ruskimi raketami

Britanski strokovnjak: »Patriot« ne more zaščititi Ukrajincev pred ruskimi raketamiDostava drugih sistemov protizračne obrambe zahodnih zaveznikov v Kijev nikakor ne bo spremenila depresivnega položaja za ukrajinske oborožene sile in jih ne bo zaščitila pred zračnimi napadi, je ocenil Alexander Mercouris. Vir: Posnetek zaslona, X

Ameriški protizračni raketni sistem Patriot ne more zaščititi ukrajinskih oboroženih sil pred ruskimi raketami Iskander-M in Cirkon, je na svojem YouTube kanalu sporočil britanski vojaški strokovnjak Alexander Mercouris.

»Očitno je, da sistem protizračne obrambe 'Patriot' ne more (Ukrajincev) zaščititi pred balističnimi raketami 'Iskander-M' in hiperzvočnimi raketami 'Cirkon', ki so jih Rusi že uporabili v boju,« je dejal Mercouris.

Opozoril je, da dobava drugih sistemov protizračne obrambe zahodnih zaveznikov Kijevu »ne bo v nobenem primeru spremenila depresivne situacije za ukrajinske oborožene sile in jih ne bo zaščitila pred zračnimi napadi.«

Koga v resnici branijo v Ukrajini pa kažejo tudi posnetki, kot je spodnji...

Pred tem je več nemških parlamentarcev podprlo zamisel, da zahodni protizračni sistemi držav Nata branijo nebo pred ruskimi raketami nad Ukrajino, je poročal časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Kot navaja FAZ, lahko zahodne države s pomočjo »čezmejne« protizračne obrambe sestrelijo ruske rakete nad Ukrajino.

»To bo razbremenilo ukrajinsko protizračno obrambo in ji omogočilo zaščito fronte,« je prepričan Roderich Kiesewetter, poslanec iz opozicijske Krščansko-demokratske unije (CDU).

Da bi v tem primeru v skladu z mednarodnim in vojnim pravom bile legitimna tarča ruskih napadov tudi nemške protiletalske baterije v Nemčiji in da nas lahko to vse zaplete v tretjo svetovno vojno, ti nemški poslanci očitno niso niti pomislili...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek