REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bloomberg: ZDA pozivajo k zadržanosti, hkrati na skrivaj Izraelu pošiljajo še več orožja

Bloomberg: ZDA pozivajo k zadržanosti, hkrati na skrivaj Izraelu pošiljajo še več orožjaPo podatkih Pentagona ameriško orožje prihaja v Izrael skoraj vsak dan. Vir: Posnetek zaslona, X

Pentagon je tiho okrepil vojaško pomoč Izraelu in Tel Avivu dobavil več lasersko vodenih izstrelkov za njihove helikopterje Apache, pa tudi 155 mm granate, naprave za nočno opazovanje, strelivo za razbijanje bunkerjev in nova vojaška vozila, piše Bloomberg, ki se sklicuje na interni seznam ameriškega ministrstva za obrambo.

Pošiljanje dodatnega orožja in streliva k že obstoječim prestreznikom za izraelsko Železno kupolo (Iron Dome) in Boeingovim pametnim bombam se nadaljuje kljub pogostim pozivom Bele hiše Izraelu k zadržanosti pri bombardiranju območja Gaze.

Orožje je že dobavljeno ali pa si ministrstvo za obrambo ZDA prizadeva, da bi bilo na voljo tako iz ameriških kot zalog v Evropi, je razvidno iz dokumenta, v katerega je imel vpogled Bloomberg.

Podatki kažejo, da je bilo do konca oktobra dostavljenih vseh 36.000 granat kalibra 30 mm, 1.800 kosov streliva za razbijanje bunkerjev M141 in najmanj 3.500 naprav za nočno opazovanje.

Tiskovni predstavnik Pentagona ni želel razpravljati o podrobnostih, vendar je ameriško obrambno ministrstvo v izjavi dejalo, da »uporablja več poti - od notranjih zalog do ameriških industrijskih kanalov -, da zagotovi, da ima Izrael dovolj sredstev za obrambo

»Ta varnostna pomoč še naprej prihaja skoraj vsak dan,« je zapisano v izjavi in ​​dodano, da ZDA hitro zagotavljajo natančno vodeno strelivo, bombe majhnega premera, topniške granate kalibra 155 mm in drugo strelivo, skupaj s prestrezniki za Iron Dome in medicinsko opremo.

Oskrba s topniškimi granatami in drugim strelivom je povzročila kritike nevladnih organizacij, ki trdijo, da so ameriške zaloge omogočile Izraelu nadaljevanje bombardiranja palestinskih civilistov, ki je po mnenju zdravstvenih oblasti v Gazi ubilo več kot 11.000 ljudi, vključno z več kot 4.000 otroki.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek