REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Avstralija gradi »karantenske vasi za tekoče operacije«. Kdo še gradi taborišča za necepljene?

Avstralija gradi »karantenske vasi za tekoče operacije«. Kdo še gradi taborišča za necepljene?Namestitev za proticepilce. Vir: Twitter

Kljub temu, da so nekatere države začasno in zelo previdno začele odpravljati omejitve, ki jih je prebivalstvu narekoval lockdown (popolno zaprtje javnega življenja), so avstralske oblasti začele urno graditi karantenska taborišča.

Ta bodo nared v začetku prihodnjega leta, saj se vlada v Canberri pripravlja na zahtevne »tekoče operacije« in nastanitev tistih, »ki niso imeli dostopa do cepljenja«, poroča Zerohedge.

Po poročanju ABC Australia bo eden takšnih objektov s kapaciteto 1.000 postelj zrasel ob letališču Wellcamp v bližini Toowoombe. V celoti bo dokončan do konca marca leta 2022.

»Na tej stopnji bodo kabine v montažnih objektih namenjene domačim potnikom, ki se vračajo iz dežel, v katerih so žarišča covid-19,« navaja poročilo.

Jasno pa je, da se bo taborišče uporabljalo za t. i. »tekoče operacije« v povezavi s pandemijo covid-19, hkrati pa je to nova tržna niša, ker bodo karantenske vasi tudi vir zaposlovanja za lokalne prebivalce.

Taborišča so razdeljena na različne cone, saj so sobe namenjene nastanitvi samskih oseb oziroma parčkov, a tudi za veččlanske družine, medtem ko jih bodo nadzirale patrulje policije in varnostnikov 24 ur na dan.

Sklicujoč se na nenehno nove, nevarne različice covid-19 in ljudi, ki iz različnih razlogov ali po lastni volji »niso imeli dostopa do cepljenja,« je podpredsednik vlade Queenslanda Steven Miles medijem zaupal naslednje: »Pričakujemo, da bo še naprej obstajal potreba po karantenskih zmogljivostih.«

Vlada je od korporacije Wagner za 12 mesecev najela zemljišče, na katerem zdaj gradi taborišče za necepljene, z možnostjo podaljšanja najema za nadaljnjih 12 mesecev. Torej najmanj do konca leta 2023.

Še en, podoben objekt s kapaciteti 1000 ležišč se gradi na površini 30-hektarjev na parcel vojašnice, ki se nahaja v industrijskem območju Pinkenba blizu letališča Brisbane.

»Ni jasno, zakaj bi se kdo, ki je uspel zapustiti Avstralijo, vanjo spet vrnil,« piše Dave Blount.

»Gre najverjetneje za najbolj represivno državo na svetu v povezavi s covid-tiranijo

Medijski portal Zerohedge ob tem pripominja, da je v svojih prispevkih že opozarjal na dejstvo, da tudi državni organi v Ameriki gradijo nove »karantenske objekte« za Američane, ki »ne bodo mogli prestati karanteno doma.«

Kot smo poročali lani, so oblasti v mestu Quebec v Kanadi napovedale, da bodo »nekooperativne« državljane izolirale v nastanitvenih obratih v ta namen zgrajenih koronavirusnih objektov, katerih lokacija zaenkrat ostaja skrivnost.

Podobno že počnejo številne druge države.

Na primer Vietnam.

Tam oblasti vse potnike, ki v Hanoj prispejo iz Ho Ši Minha, največjega vietnamskega mesta, pošiljajo v enotedensko nadzorovano karanteno.

Nova Zelandija je prav tako napovedala, da načrtuje namestitev okuženih s covid-19 in njihovih družinskih članov v »karantenske ustanove.«

Januarja letos so tudi nemške oblasti naznanile, da bodo zadržale covid-disidente, ki večkrat ponovijo kršitev zapovedanih protikoronskih pravil v tako imenovanem »taborišču za pridržanje« v Dresdnu, poudarja Zerohedge.

Istočasno portal SCMP poroča o tem, da bo tudi Kitajska nadomestila trenutne zmogljivosti za izvajanje karanten zaradi koronavirusne bolezni covid-19 z gradnjo posebnih naselbin za tiste, ki niso cepljeni.

Zaenkrat Peking načrtuje za tiste, ki so pripotovali iz tujine, karanteno, ki jo bodo necepljeni prestali v za ta namen posebej zgrajenem naselju, ki bo imelo za začetek 5000 sob.

Delite članek