REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ali so na Kreti zaigrali utapljanje migrantov?

Ali so na Kreti zaigrali utapljanje migrantov?VIR: Youtube

Prejšnji teden se je na spletnem portalu YouTube pojavil video posnetek, ki prikazuje snemanje manjše skupine žensk, predvidoma migrantk na plaži na grški Kreti

Češki turist je tako na plaži na tem grškem otoku naletel na sila nenavaden prizor.  Skupina žensk, popolnoma oblečenih in nekatere tudi s prtljago, je zabredla v morje, vse pod nadzorom filmske ekipe. 

Ekipa več snemalcev pod nadzorom »režiserke« je tako dajala napotke ženskam, ki so zabredle v vodo in nekatere nato tudi malo zaplavale »mrtvaka«. 

Ekipa več snemalcev pod nadzorom »režiserke« je tako dajala napotke ženskam, ki so zabredle v vodo in nekatere nato tudi malo zaplavale »mrtvaka«. 

Da bi posnetek prikazoval le skupino žensk, ki plavajo, ni verjetno, saj so vse oblečene v navadna oblačila in ne t. i. burkinije, posebna plavalna oblačila za konzervativne muslimanke, hkrati pa nekatere imajo s seboj velike vreče, ki ne morejo biti plavalni pripomočki.

Lahko pa le upamo, da niso hoteli zaigrati utapljanja migrantov, saj dolgoročno tako potvarjanje resnice škoduje pravim beguncem.

Kaj je bil namen videa, ni znano. Lahko pa le upamo, da niso hoteli zaigrati utapljanja migrantov, saj dolgoročno tako potvarjanje resnice škoduje pravim beguncem. Prav le-ti, ko bodo iskali pomoč in zaščito, ki jo potrebujejo, slednje ne bodo deležni, saj je zaupanje ljudi omajano prav zaradi takih dogodkov.