REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Afera »šminka«: Nemška zunanja ministrica porabila 136.000 evrov za ličila, puder, fotografa in »stilsko oblikovanje«

Afera »šminka«: Nemška zunanja ministrica porabila 136.000 evrov za ličila, puder, fotografa in »stilsko oblikovanje«Skrb za zunanjost na račun davkoplačevalcev: Annalena Baerbock, nemška zunanja ministrica. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Ena najbolj bojevitih »Zelenih« - ki so se v nasprotju s svojim izvornim poslanstvom spremenili v najbolj »vojno« stranko v Nemčiji - in vztrajna podpornica oboroževanja Ukrajine, je znova v središču nove afere.

Po nedavnem diplomatskem škandalu brez primere, ko je samoiniciativno »napovedala vojno« Rusiji (sledila pa ji je Tanja Fajon, slovenska ministrica za zunanje zadeve!), je nemška voditeljica diplomacije Annalena Baerbock na udaru obtožb, da je nenamensko trošila denar davkoplačevalcev za - ličila.

Za puder, ličila in stilsko oblikovanje je namreč zapravila 136.552 evrov.

Vse skupaj pa je plačala z denarjem iz - državne blagajne.

Nemška televizija NTV navaja, da je Baerbockova zaposlila tudi stilista za plačilo 7500 evrov na mesec.

Zaposlila je tudi fotografa...

Analena Baerbock
Skrb za zunanjost na račun davkoplačevalcev: Annalena Baerbock, nemška zunanja ministrica. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Z Ministrstva za zunanje zadeve v Berlinu so skušali opravičiti šefico, a dejstvo, da so lani za vse njene potrebe iz državnih sredstev namenili skupaj 178.765 evrov, je vsa opravičevanja že vnaprej obsodilo na neuspeh.

Kancler Olaf Scholz je nanjo še vedno besen zaradi »vojne napovedi Moskvi«, vrstijo pa se tudi številne zahteve po njeni razrešitvi.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek