REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V Nemčiji obsežna policijska operacija proti podpornikom IS

Nemška policija je danes v več kot 200 stanovanjih in uradih v desetih zveznih deželah izvedla racije in hišne preiskave v okviru preiskave islamistične skupine Resnična vera zaradi suma podpore skrajni skupini Islamska država in vzpodbujanja sovraštva.

V operaciji, ki so jo začeli ob zori, sodeluje več sto policistov, ki preiskujejo stanovanja in urade članov in privržencev skupine na zahodu države in v Berlinu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Obveščevalna služba jih bremeni, da poveličujejo džihad in teroristične napade. Po obveščevalnih podatkih je okoli 140 članov skupine odšlo v Sirijo in Irak, da bi se pridružili Islamski državi.

Gre za salafistično skupino. Salafisti verjamejo v tradicionalno razlago islama na podlagi šeriatskega prava. Pred časom je skupina sprožila sporni projekt razdelitve 25 milijonov izvodov Korana v Nemčiji.

Podrobnosti o operaciji bo danes dopoldne predstavil nemški notranji minister Thomas de Maiziere.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek