REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Razkrinkano: Aleš Hojs znova o lažni kolaboraciji komunistov in nacistov v Trbovljah, potem pa je dobil zgodovinsko lekcijo

Razkrinkano: Aleš Hojs znova o lažni kolaboraciji komunistov in nacistov v Trbovljah, potem pa je dobil zgodovinsko lekcijoRazkrinkani tvit Aleša Hojsa. Vir: Twitter

»Nepreklicno odstopljeni« notranji minister Aleš Hojs, katerega besede so tako trdne kot njegov nepreklicen odstop se je znova spustil na teren, ki mu ni domač in ga opazuje skozi svoja ideološko-politična očala.

S tem, da je izenačil stranko SD z nacisti ni želel samo umazati socialdemokrate, pač pa tudi »normalizirati« svoje škandalozno ravnanje

Slika, ki jo tako vidi je zato nujno izkrivljena, vendar minister tega očitno ne opaža.

Tako je znova delil objavo, v kateri je poudarjal, kako so komunisti skupaj z nacisti praznovali 1. maja skupaj v Trbovljah in kako je stranka SD prava naslednica nekdanjih komunistov.

Minister je s tem verjetno želel oprati velik madež, ki ga je zaznamoval za vse življenje.

On je namreč tisti, ki je slovenske neonaciste poimenoval za bisere in dal takšna navodila direktorju policije, da je pripadnike režimskih Rumenih jopičev in neonaciste, katerih vodja je prepričan, da je »Hitler heroj« zaščitil, policiste, ki so ukrepali proti neonacistom pa – kaznoval.

S tem, da je izenačil stranko SD z nacisti ni želel samo umazati socialdemokrate, pač pa tudi »normalizirati« svoje škandalozno ravnanje.

Kajti če so se komunisti bratili z nacisti, potem verjetno ni nič narobe, če jih Hojsova policija danes varuje, mar ne, tako nekako si to očitno predstavlja Aleš Hojs.

Toda kmalu se je javil bralec, ki zgodovino dobro pozna.

Skratka – gre še za eno SDS-ovsko laž, ki pa je bila tokrat hitro razkrinkana. Za Hojsa pa bi bilo bolj modro, če bi končno izvršil to, kar je napovedal, ko je nepreklicno odstopil.

Roman Kukovič je pojasnil, da gre za staro SDS-ovsko laž. Omenjenega rajanja sploh ni bilo.

V resnici je bil bogato okrašen Rudarski dom, kjer pa so se zbrali le nacisti in nekaj nemškutarjev.

Še več, ker trboveljska Rudarska godba Nemcem ni hotela igrati, so na prireditvi igrali nemški vojaki, štiri ali pet se jih je trudilo na trobentah, a domačini, vajeni vrhunske pleh muzike, so njihovo fušanje sprejeli s posmehom.

Predvsem pa je veliko komunistov takrat umaknilo v ilegalo, ne pa rajalo z nacisti, kar je seveda logična navedba.

Gre za še eno SDS-ovsko laž, ki pa je bila tokrat hitro razkrinkana.

Na isti dan pa jih je navsezgodaj zjutraj, z dimnika opekarne, t. i. Ciglane, pozdravila proletarska zastava. Besni nad provokacijo so Nemci poklicali žandarje, ki zastave niso mogli sneti, ker je Alojz Hohkraut, ki jo je sredi noči obesil, ob sestopu z dimnika vse kline na dimniku izbil in se nanj ni dalo več povzpeti.

Zato so se, ob smehu stanovalcev Žabje vasi, Gvida in Opekarne, na zastavo spravili s puškami. In so nanjo streljali toliko časa, da je od zastave ostalo le še nekaj scefranih trakov.

Streljanje na zastavo naj bi trajalo več kot uro dolgo.

Skratka – gre za še eno SDS-ovsko laž, ki pa je bila tokrat hitro razkrinkana.

Za Hojsa pa bi bilo bolj modro, če bi končno izvršil to, kar je napovedal, ko je nepreklicno odstopil.

Kajti, kot pravi pregovor, bika se drži za roge, človeka pa za besedo.

Hojs pa vsak dan dokazuje, da se ga ne da držati za prav nič, še najmanj pa za besedo.

Delite članek