REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pivečeva mora oditi: Ni ravnala samo nekorektno in koruptivno, pač pa, še huje - skrajno neumno

Pivečeva mora oditi: Ni ravnala samo nekorektno in koruptivno, pač pa, še huje - skrajno neumnoPivčeva ima rada, da jo dobro pogostijo - njo in vso družino. Toda ne na njene stroške. Vir: Twitter
Največja težave Pivčeve ni korupcija, pač pa neumnost.

Kakor da bi šlo za kakšen usoden kongres komunistične partije je včeraj vesoljna Slovenija čakala na razplet dogajanja v stranki DeSUS.

Nato je vendarle dobila pričakovano nezaupnico s strani sveta stranke upokojencev DeSUS.

Na tajnem glasovanju je za nezaupnico glasovalo 33, proti pa 19 članov sveta stranke DeSUS.

Predsednica stranke, ki se je zapletla v vrsto netransparentnih in očitno koruptivnih dejanj svoje odgovornosti še vedno ne prepozna niti prizna, pač pa razloge za napade nase vidi povsod drugod – v opoziciji, želji da se zruši vlada in celo nekdanjem predsedniku DeSUS-a ...

Prav to pa razkriva, kje je glavni problem Aleksandre Pivec.

Največja težave Pivčeve ni korupcija, pač pa neumnost.

Kriminalcem v politiki namreč ljudje celo odpuščajo - poglejmo samo slovenski politični razred - neumnim politikom pa seveda ne.

Pivčeva medtem s pomočjo še nekaj medijev, ki jo podpirajo, širi teorije zarote, vendar je že sedaj jasno, da se bo DeSUS razletel, če sama ne bo prej odletela z vrha stranke.

Janša in Pivčeva
Janša in Pivčeva, premier in njegova podpredsednica. Vir: Twitter

Potem ko je vsa Slovenija videla, na kakšnih debelih lažeh je bila ujeta Pivčeva, je nakladanje o tem, kako jo rušijo nekakšni zarotniki, namreč povsem nekredibilno in deplasirano.

Slovenija ima dovolj težav že s pametnimi in koruptivnimi politiki. Če se nam bo odslej zaredila še nova kasta koruptivnih, toda neumnih politikov, ki jim bomo očitno korupcijo zaradi njihove prav tako očitne neumnosti morali celo odpuščati - potem smo res opleli.

Celo do te mere, da je utihnil še na začetku afere precej glasen Janez Janša.

Samo dan pred izredno sejo sveta stranke DeSUS, na kateri so odločali o usodi predsednice stranke Aleksandre Pivec, je ministrica za kmetijstvo v pogovoru za oddajo Planet 18, torej na televiziji, ki je postala del madžarskega Orban-Janševega imperija povedala, da dolgo ni verjela, da se v ozadju nedavnih dogodkov v stranki skriva njen nekdanji predsednik Karl Erjavec.

»Dolgo nisem verjela, da je Erjavec v zakulisju teh iger, kajti po kongresu je najavil svoj nepreklicni odhod iz političnega in javnega življenja,« je dejala.

V preteklih dneh je namreč dobila veliko število klicev članov DeSUS s terena, ki so ji povedali, da Erjavec komunicira z njimi in da naj bi jih nekako nagovarjal k temu, da je »zdaj pravi trenutek, ko je treba obračunati z mano kot predsednico«, je opisala.

Aleksandra Pivec in hotel Grahor
Aleksandra Pivec, župan Kopra in hotel Grahor. »Dolgo nisem verjela, da je Erjavec v zakulisju teh iger, kajti po kongresu je najavil svoj nepreklicni odhod iz političnega in javnega življenja,« je dejala. Vir: Twitter

Da se Erjavec, ki je desetletje in pol vodil stranko in pozna veliko članov stranke morda z njimi pač pogovarja brez kakšne skrite namere, na to predsednica stranke očitno sploh ni pomislila.

Pivčeva preko družbenih omrežij prodaja solzave zgodbice o tem, kako ji njena otroka jokata, da se počutita kot kriminalca. Krivi pa so seveda grdi mediji. Ampak mediji ne bi imeli zgodbe, če bi Pivčeva preprosto plačala račun za svoja otroka. Ali pa vsaj uporabila 'bone.'

In očitno se požvižga tudi na glavni argument, da mesec dni po dogodku v Izoli plačan račun, ki je bil pred tem celo spremenjen, še nikakor ne dokazuje, da je bilo z gostovanjem članov njene družine na Krasu in Obali vse v redu.

Namesto tega Pivčeva preko družbenih omrežij prodaja solzave zgodbice o tem, kako ji njena otroka jokata, da se počutita kot kriminalca.

Krivi pa so seveda grdi mediji.

Ampak mediji ne bi imeli zgodbe, če bi Pivčeva preprosto plačala račun za svoja otroka.

Ali pa vsaj uporabila »bone.«

Tudi na to predsednica DeSUS-a ni pomislila.

Že zato je čas, da odide iz politike.

Ker je ravnala ne samo nekorektno in koruptivno, pač pa skrajno neumno.

Slovenija ima dovolj težav že s pametnimi in koruptivnimi politiki.

Če se nam bo odslej zaredila še nova kasta koruptivnih, toda neumnih politikov, ki jim bomo očitno korupcijo zaradi njihove prav tako očitne neumnosti morali celo odpuščati - potem smo res opleli.

V primeru Pivčeve namreč velja to, kar je nekoč dejal britanski diplomat Charles Maurice de Talleyrand: »To je huje, kakor kriminal - to je napaka.«

Kriminalcem v politiki namreč ljudje celo odpuščajo - poglejmo samo slovenski politični razred - neumnim politikom pa seveda ne.

In s tako predsednico, ki niti ne pomisli na najbolj enostavne razlage v svojem primeru, hkrati pa razpravlja in razpreda o najbolj zapletenih in neverjetnih teorijah zarote je res težko voditi stranko.

Aleksandra Pivec in Anže Logar - dva sponzoriranca
Anže Logar in Aleksandra Pivec - dva sponzoriranca. Vir: Instagram

»Nemiri so bili povzročeni tudi ob tem, ko je DeSUS vstopila v desnosredinsko vlado, ki nekako ni njeno naravno okolje. Pa vendar – prepričana sem, da so se združila prizadevanja različnih skupin ljudi. Prepričana sem tudi o tem, da del pobud prihaja od zunaj,« trdi Pivčeva, sveto prepričana, zaverovana v svoj prav, ki velja samo v njenem imaginarnem svetu.

Meni tudi, da te pobude, kot jih je opisala sama, prihajajo z namenom destabilizirati stranko in povzročiti nemir v njej.

»Tudi moj odhod iz stranke zato, da bi tako oslabili vladno koalicijo in povzročili njen morebiten razpad,« je še dejala.

Istočasno pa je prepričana, da »njene afere niso povod za to, da izgublja podporo med poslanci in za razmere v stranki,« kot je zapisal provladni SiOL.

Tisti, ki so januarja letos s korupcijo obremenjeno osebo izvolili na položaj predsednice DeSUS-a so bili vnaprej opozorjeni, da se to ne bo dobro končalo in da sejejo veter. In zato so seveda – dobili vihar. V lastnih vrstah.  

»Afere so vedno priročen vzvod ali orodje za kakršnokoli diskreditacijo, po želji ali potrebi oziroma naročilu nekoga. Takšne afere lahko zelo dolgo čakajo skrite v predalu in se jih plasira, takrat ko so potrebne,« je med drugim še dejala Pivčeva.

Toda težava je v tem, da v njenem primeru ta ugotovitev ni skladna z dejstvi.

Afera zaradi prenočevanja v objektu Vinakras in hotelu Marina v Izoli pred tem je nastala praktično takoj, ko se je Pivčeva odločila za sporni dejanji.

Obenem je prav tako res, da so kritike delovanja v DeSUS-u obstajale že pred temi aferami, vendar to ni ogrožalo njenega položaja predsednice.

Kar pomeni, da so prav njene »afere« in sporno ravnanje krive za vse to, kar se dogaja v DeSUS-u danes.

Leteča predsednica stranke upokojencev. Vir: Facebook

S posebnim pismom se je celo obrnila na člane stranke upokojencev DeSUS.

V pismu je med drugim opozorila, da noben organ stranke ne sme ravnati nezakonito.

»Lahko izrazi stališče, ne more pa s hitenjem in nezakonitimi dejanji kongresu prevzeti pristojnosti za imenovanje in razreševanje vodstva stranke, niti za imenovanje začasnega vodstva,« je med drugim zapisala Pivčeva.

Toda Pivčeva se moti.

Poleg nezaupnice se lahko izglasuje tudi novo začasno vodstvo, kajti poslance DeSUS-a, ki sodelujejo v vladi bo pač nekdo moral voditi. In Pivčeva jih več ne more, ker je zanje nesprejemljiva.

Poleg nezaupnice se lahko izglasuje tudi novo začasno vodstvo, kajti poslance DeSUS-a, ki sodelujejo v vladi bo pač nekdo moral voditi.

In Pivčeva jih več ne more, ker je zanje nesprejemljiva. In glede na to je čisto vseeno, kaj pravita statut in kongres – pomembni bodo glasovi poslancev, ki bodo odločali v parlamentu.

Če hoče Pivčeva to spremeniti, mora najprej ustanoviti svojo stranko in kandidirati s svojimi člani na volitvah.

Toda le kdo bi glasoval za predsednico, ki tako rada gostuje na tuje stroške, naokoli pa deli le prazne fraze?

Vse to pa smo mnogi povsem točno napovedovali že ob njeni izvolitvi.

Tisti, ki so januarja letos s korupcijo obremenjeno osebo izvolili na položaj predsednice DeSUS-a so bili vnaprej opozorjeni, da se to ne bo dobro končalo in da sejejo veter.

In zato so seveda – dobili vihar. V lastnih vrstah.

Delite članek