REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pahor zaradi obiska vrtca od Janše prejel vzgojno in verbalno zaušnico

Pahor zaradi obiska vrtca od Janše prejel vzgojno in verbalno zaušnicoSimbioza do bridkega konca: Janez Janša in Borut Pahor. Vir: Twitter

Slovenski predsednik vlade Janez Janša ima že ves čas svoje vladavine veliko podporo v podobi predsednika Slovenije Boruta Pahorja.

Toda ta mu simpatij, tako se vsaj zdi, ne vrača z enako mero.

Kljub temu, da ga podpira, namreč tudi predsednik države včasih dobi kakšno vzgojno verbalno zaušnico s strani Janše.

Vse bolj  se tako zdi, da je, kot trdijo nekateri na družbenih omrežjih, Pahor res vse bolj podoben nemškemu predsedniku Weimarske republike Hindenburgu; tudi predsednik Slovenije vse bolj drsi v čas podoben tistemu, ko nekdanji vodja tretjega rajha Adolf Hitler Hindenburga po prevzemu mandata in podpisu zakona o izrednih razmerah za uresničitev svojih ciljev - ni več potreboval.

In mu zato tudi lahko, tu in tam, da se ve, kdo je glavni – primaže tudi kakšno »vzgojno« in »verbalno« zaušnico.

Zadnjič se je to zgodilo, ko je Pahor pred pustom obiskal enega od vrtcev.

Kljub temu, da je nosil zaščitno masko, se je Janša s kritičnim tvitom odzval na potezo predsednika države.

Slovenija je sicer v zadnjih dnevih zabeležila nekaj manj okužb, kar bi lahko pomenilo, da bo kmalu vsa v »oranžnem« območju.

Nezanesljivi testi, ki jih je uvozilo podjetje Majbert Pharm, ki je blizu vladajoči SDS sicer vsak dan izkrivljajo sliko, ki jo je nato potrebno popravljati s PCR testi.

Nekateri tudi opozarjajo, da Janša pri slikanju črne slike v Sloveniji pretirava in zavaja ter navaja napačne podatke, da bi onemogočil odpiranje države.

Toda tudi slovenski infektolog dr. Andrej Trampuž, ki dela na priznani nemški bolnišnici Charité v Berlinu, je že decembra v pogovoru za TV Slovenija ocenil, da so »epidemične razmere v Sloveniji zelo resne«, ker se približno dvakrat toliko ljudi okuži v Sloveniji kot v Nemčiji, kjer ukrepe ne rahljajo, pač pa zaostrujejo.

»Premisliti bo treba, katere ukrepe bo treba uvesti, verjetno to niso omejevanje na občine niti nošenje mask na prostem, temveč pametnejši ukrepi, ki recimo poskušajo preprečiti prenos virusa s človeka na človeka, in to je v zaprtih prostorih, v glavnem,« je dejal tedaj, da bi lahko imel prav, pa kažejo še nekateri premiki.

Predvsem na Tirolskem imajo opraviti z novimi sevi virusa, ki bi lahko postali prevladujoči, to pa ni zelo daleč od Slovenije.

V EU se pojavljajo še nekateri drugi sevi, ki se prav tako hitreje širijo, tako da je zelo verjetno, da bo vsakršnemu odpiranju, ob počasnem cepljenju, kmalu znova sledilo - zapiranje.

In ni videti, da to Janši zelo škodi.

Delite članek