REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Neverjetno: »Komunistični« Venezueli pod sankcijami uspeva graditi stanovanja, »prosperitetni« Sloveniji pa ne!

Neverjetno: »Komunistični« Venezueli pod sankcijami uspeva graditi stanovanja, »prosperitetni« Sloveniji pa ne!Maduro predaja mladim družinam ključe, slovenske vlade pa... Vir: Posnetek zaslona, X

Medtem ko se v Sloveniji socialna in nova stanovanja, predvsem za mlade družine in socialno ogrožene gradijo s hitrostjo ranjenega polža, vladni načrt o 30.000 novih stanovanj pa bolj ali manj ostaja mrtva črka na papirju, nekaj povsem drugega uspeva s strani ameriškega režima brutalno sankcionirani državi.

Že polovica venezuelskega sistema socialnih stanovanj je dokončana, je v sredo sporočil predsednik Nicolas Maduro ob praznovanju izgradnje dveh in pol milijona domov v prestolnici Caracas.

»Danes smo dosegli mejnik 2 milijona 500 tisoč domov. Bogu se zahvaljujemo. Videti morate trud gradbenikov v državi,« je dejal Maduro med oddajo na nacionalni televiziji.

Medtem ko se v Sloveniji socialna in nova stanovanja, predvsem za mlade družine in socialno ogrožene gradijo s hitrostjo ranjenega polža, vladni načrt o 30.000 novih stanovanj pa bolj ali manj ostaja mrtva črka na papirju, nekaj povsem drugega uspeva s strani ameriškega režima brutalno sankcionirani državi.

Cilj Venezuelske velike stanovanjske misije (GMVV) je zgraditi vsaj pet milijonov domov do konca leta 2025.

»Vsi Venezuelci bodo imeli spodoben, lep in primeren dom. To bomo dosegli z Domovinskim načrtom 2019-2025. Končujem ustavni mandat, ki mi ga je zapustil komandant Chávez. Minimalni cilj je pet milijonov domov, tako da bodo imeli vsi Venezuelci dostojno, pošteno, potrebno in ustrezno stanovanje,« je dejal predsednik Venezuele.

To je bil konkreten cilj, konkretni roki in rezultati.

Domovi so dodeljeni prek Carnet de la Patria ali domovinske kartice, mehanizma, ki ga ureja država za dostop do socialnih programov, in mesto Lagunillas v zvezni državi Zulia je bilo središče te misije, katere cilj je, da bi zagotovili domove obubožanim oz. prikrajšanih Venezuelcev.

In prvi cilj je bil že dosežen.

V to se lahko prebivalci prepričajo na lastne oči.

Kljub gospodarskim težavam, ki so jih povzročile sankcije, ki so jih uvedle Združene države, vmešavanju ZDA, nepriznavanju predsednika Nicolása Madura in in poskusu instaliranja Juana Guaidója za predsednika (pri tem sta ob enako pokvarjenem delovanju opozicije sramotno sodelovali tudi Cerarjeva in Šarčeva vlada!) je Venezuela nadaljevala nalogo, ki si jo je leta 2011 zadal nekdanji predsednik Hugo Chávez.

»Vedno lahko narediš več za izboljšanje države, za okrevanje.

Poveljnik Chávez si je zastavil cilj dva milijona domov, vendar smo šli dlje (…)

Dosegli bomo tri milijone, gremo proti petim milijonom domov,« je dejal Maduro.

Le kako je mogoče, da se ob vsem nakladanju politikov, evropskim fondom, blagodetim evropskega trga in podpori najmočnejših držav sveta, Slovenija ne pod desnimi in ne pod levimi vladami niti približno ne uspe približati takšnim ciljem?

Vir: Posnetek zaslona

Morda zato, ker urejanje prostorskih zadev v Sloveniji v povprečju še vedno traja - sedem let?

Zakaj se to že ni spremenilo?

Potrebuje država morda novo – revolucijo?

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek