REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kako nas Nulandova in neokonservativci vodijo v III. svetovno vojno: »F**k the EU!«

Kako nas Nulandova in neokonservativci vodijo v III. svetovno vojno: »F**k the EU!«Nullandova in njen znameniti Fuck the EU!

Neo-konservativna namestnica ameriškega zunanjega ministra Nulandova vodi Zahod z Natovo vojno v Ukrajini in izraelskim genocidom nad Palestinci v svetovno vojno.

EU in njene članice projekt Nulandove  tako politično, gospodarsko, propagandno-medijsko kot vojaško vdano podpirajo.

Uveljavljena neoliberalna evropska politika, obsedena z demonizacijo, kontraproduktivnimi sankcijami, suidicalno vojno proti Rusiji in nepremišljenimi okoljskimi projekti, z demonizacijo in preganjanjem in omejevanjem še vedno delno svobodnih družbenih medijev, sama ustvarja populistično konzervativno reakcijo na posledično de-industrializacijo Evrope.

Dobesedno sami delajo demone, ki jih potem preganjajo.

Dobesedno sami delajo demone, ki jih potem preganjajo.

Projekt se intenzivno izvaja vse od znamenite izjave Nulandove Fuck the EU! na Miadanu leta 2014 naprej. Dva vazala ZDA, Izrael in Ukrajina, se še zlasti trudita s terorističnimi napadi na Rusijo in Iran, z vojaškim posegom, (boots on the ground) razširiti svoji lokalni vojni v svetovni spopad.                                                                                                                                                                                                         

Zahodni  mediji molčijo o dejstvu, da lahko morijo v Gazi zaustavi le Biden z enim samim telefonskim klicem, ki bi Netanjahuju da vedeti, da ne bo več dobival ameriške podpore v orožju in denarju.

Tak klic v Kijev, če bi ga bil Biden opravil pravočasno, bi bil že pred dvema letoma končal ukrajinsko mizerijo in ohranil pol milijona življenj mladih Ukrajincev in Rusov in to s  praktično ozemeljsko celovito Ukrajino.

Nobeden od medijev ne omeni dejstva, da ameriška, navidezno dvo-strankarska politika, tako njen demokratski kot tudi republikanski pol, legalno podkupujeta lobija Izraela in orožarske industrije ZDA. 

Nobeden od medijev ne omeni dejstva, da ameriška, navidezno dvo-strankarska politika, tako njen demokratski kot tudi republikanski pol, legalno podkupujeta lobija Izraela in orožarske industrije ZDA. 

Zato ZDA  brezpogojno podpirajo jasno in glasno napovedani izraelski genocid nad Palestinci. 

Da ta izraelski  masaker nad civilisti lahko spremljamo vsem na očeh, tako rekoč v prenosu v živo, za zdaj še omogočajo družbeni mediji.

Po zaslugi novih medijskih zakonodaj, ki v imenu boja proti “fake news” uvajajo de facto cenzuro (v sodelovanju z medijskimi monopolisti) po vsem zahodnem svetu, svoboda družbenih medijev ne bo več dolgo trajala. 

Zahodni in naši mediji že zdaj bolj kot ne molčijo o zahodni podpori perverznemu proti-napadu Izraela na, leta 1949 ustanovljeno UNRWA, agencijo Združenih narodov za humanitarno pomoč palestinskim beguncem.

Izrael se je za ta napad na ZN odločil, da bi nevtraliziral odločitev Meddržavnega  sodišča v Haagu, ki je na osnovi mnogih prepričljivih dokazov sklenilo, da mora Izrael preprečiti tak nadaljnje pozivanje h genocidu kot tudi njegovo izvajanje.

Kar je mogoče interpretirati že tudi kot napoved sodbe, ki bo ugotovila, da Izrael sedaj poziva h genocidu in ga tudi izvaja. Izrael je, namesto da bi začel uresničevati nepričakovano jasne zahteve sodišča in ustavil masaker otrok, žena in ostarelih in rušenje Gaze, izpostavil 12 (!) od 13.000 delavcev UNRWA kot sodelavce Hamasa.

Brez vseh dokazov, sklicujoč se na izraelsko vojaško tajno službo, ki slovi zlasti po sistematični torturi, kot svoji metodi dela.

Na novico o morebitnih sodelavcih Hamasa, so se nemudoma odzvali Američani in Angleži ter njihovi najtesnejši zavezniki s prekinitvijo financiranja UNRWA. (Začuda je Slovenija bila za nadaljevanje tega financiranja.)

UNRWA  skrbi za osnovno preživetje, zdravstveno nego, šolanje ipd beguncev, ki so v Gazi že doslej bili brez hrane, vode, zdravil, energentov, bolnišnic, šol, domov in številnih drugih predpogojev za življenje.

Po zaslugi novih medijskih zakonodaj, ki v imenu boja proti “fake news” uvajajo de facto cenzuro (v sodelovanju z medijskimi monopolisti) po vsem zahodnem svetu, svoboda družbenih medijev ne bo več dolgo trajala. 

Naši mediji nam napovedujejo, da mi, Zahod, združen in poenoten kot še nikoli, zagovarjamo pravico Ukrajine, da se pod vodstvom ZDA in NATA in z njuno vsestransko pomočjo, brani pred domnevno neizzvanim in surovim Putinovim napadom.

Hkrati tudi Izraelu priznavamo pravico, da se - z genocidom(!) - brani pred Hamsom.

Bistveno pri obeh bajkah je, da gre pri obeh za domnevno “neizzvane” napade zlih sovražnikov.

Desetletij zatiranja pred 7. oktobrom ni.

Seveda tudi ni državnega  udara proti Janukoviču leta 2014. Ni niti 14.000 Rusov, pobitih v Donbasu po tem letu.

Ob tem iz medijev ne  izvemo niti tega, da senator Lindsey Graham, ob podpori svojih kolegov v kongresu, poziva predsednika Bidena, naj vendar napade Iran. (Ta isti Graham je hvalil  odlično ameriško investicijo v Ukrajino, saj ta pobije mnogo Rusov, ne da bi pri tem padel en sam ameriški vojak.) 

Dokazov, kaj naj bi opravičevalo napad na Iran, ne ponuja. To bi vendar ogrozilo nacionalno in globalno varnost!

Sleherni dvom v njihov obstoj pa dokazuje najmanj ne-patriotsko, če ne že kar kolaborantsko držo.

A mediji o vsem tem molčijo, čeprav vse navedeno pomeni, da smo, kot še nikoli doslej, tik pred svetovno vojno - morda smo že v njej!  - ki zagotovo ne bi bila le vroča, temveč tudi nuklearna.

In ker mediji dopuščajo zgolj eno, hudo poenoteno laž o teh grozljivih masakrih in doslej še ne videni grožnji svetovnem miru, ni mogoča kritična razprava o tem.

In ker mediji dopuščajo zgolj eno, hudo poenoteno laž o teh grozljivih masakrih in doslej še ne videni grožnji svetovnem miru, ni mogoča kritična razprava o tem.

Absurdno pri tem je, da pri vsem tem izpolnjujemo načrte, ki jih najbolje poznamo iz izjav neke neo-konservativne globalistke, Victorie Nuland, namestnice ameriškega ministra za zunanje zadeve.

Gospa je trenutno, (ali je bila pred kratkim), v Kijevu. Ob poskusu zamenjave generala Zalužnega - ki se je, čeprav še bolj fašistoiden kot Zelenski, ker je kot realist, ocenil, da zmaga ni mogoča, zavzemal za končanje vojne z Rusijo - Nulandova pomaga reševati krizo ukrajinskega vodstva.

Nulandova je leta 2014 na trgu Maidan pomagala spremeniti spontane demonstracije v državni udar. Takrat je tudi zaslovela z izjavo “Fuck the EU!”, izrečeno medtem ko je sestavljala ukrajinsko post-Janukovičevo vlado.

Po naše je takrat menda hotela reči: »Kdo vas jebe, EU!.  Saj ne pomenite nič.« No, danes je jasno, da je bila to tudi napoved uničenja EU (oziroma evropske industrije in gospodarstva).

Zakaj naj bi Orban bil nesprejemljiv za uveljavljeno evropsko politiko, ko trdi prav to, da EU sama žaga vejo na kateri sedi. Nedavno so ga v Bruslju s korenčkom in gorjačo prisilili v pošiljanje 60 milijard evrov Ukrajini, da bo ta lahko nadaljevala praktično že izgubljeno vojno, kar pomeni nadaljnje uničevanje evropskega gospodarstva in puščanje krvi Rusiji, še najbolj pa Ukrajini sami.

Zakaj naj bi Orban bil nesprejemljiv za uveljavljeno evropsko politiko, ko trdi prav to, da EU sama žaga vejo na kateri sedi.

Obljubili so mu odpravo ovir pri zagotavljanju EU sredstev ter ugodili zahtevi Madžarske po občasnem nadzoru porabe pomoči Ukrajini. Napredni, liberalno socialni  po vsej uniji in po vsem Zahodu tarnajo, kako da narašča avtoritarna ekstremna desnica in zahtevajo še več cenzure in prepovedi.

V isti sapi še naprej prodajajo z globalno cenzuro zaščitene laži o vojnah v Ukrajini in v Gazi. Trump, Orban in podobni imajo lahko delo pri pridobivanju podpore: povedo evidentne resnice o vojnah, NATU in podobnem.

Kakšen halo povzroči v etablirani politiki Orban, ko izjavi, da Ukrajina vojne proti Rusiji ne more dobiti! V čem je ta ocena stanja ekstremno desna?

Kaže, da se tako imenovani »ekstremno desni« in »ekstremno levi« strinjajo glede NATA in vojne v Ukrajini. Oboji so proti. 

To pomeni, da so »sredinski«  tisti, ki blebetajo o »smrdljivi ruski nafti«, o  »neizzvanem« Putinovem napadu na »demokratično« (!?) Ukrajino, (ki izvaja »demokratične« likvidacije svojih kritikov in  teroristične raketne napade na civilne cilje znotraj Rusije, z zahodnimi raketami), o nevzdržni zahodni odvisnosti od ruskega plina in o nujni zahodni zmagi nad Rusijo, o Rusiji, ki se ne bo ustavila v Ukrajini …?

Zdi se, kot da so prepričani, žal gre za (neo) liberalni del politike, da je sredinskost neko zagotovilo, da imajo prav, da za razliko od ekstremnih, dajejo prave,  resnične ocene stanja.

Ko Trump prizna, da kljub NATU, ZDA ne bodo prišle reševati napadene države v Evropi, ali pa ko trdi da so demokrati v ZDA spolitizirali sodstvo, je to hud škandal še enega ekstremnega desničarja.

Ker se je pokazalo, da se Rusija v vseh pogledih, tako  vojaško, diplomatsko in gospodarsko, kljub dveletnim  nasprotnim obljubam o njenem uničenju, zahodne »sredinske«, »ne-ekstremistične« propagande le krepi, to za etablirano, ne-ekstremno neo-liberalno zahodno politiko niso škandalozno  zgrešene ocene razmerja vojaške moči, ocene, ki so jo zagrešili ameriški neo konzervativni in neo-liberalni globalisti, ampak »fake news« in seveda Putinova propaganda.

Taka EU politika izpolnjuje zgolj prvi geopolitični cilj neo-konzeravtivnih neo-liberalnih ameriških globalistov: uničevanje industrije in konkurenčnosti EU.

Taka EU politika izpolnjuje zgolj prvi geopolitični cilj neo-konzeravtivnih neo-liberalnih ameriških globalistov: uničevanje industrije in konkurenčnosti EU. Ker je jasno, da je nora ameriška politika vojaško okrepila Rusijo, zdaj že širijo paniko, (tudi v Odmevih te dni), o nevarnosti prodora ruskih tankov v »osrčje« Evrope. 

Evropejce vsevprek pozivajo naj se pripravijo na vojno. Ker so vsi evropski mediji glajhšaltani, strašenje z Rusi poteka hkrati in poenoteno po vsem Zahodu, z istimi tropi, tako v Sloveniji, Franciji in po vsej EU kot tudi v VB Ameriki in v državah Petih oči.

V Ameriki nekdanja predsednica predstavniškega doma v kongresu Nancy Pelosi razlaga, da Putin stoji ne le za hutijskimi napadi na ladje v Rdečem morju, temveč zagotovo tudi za levjim deležem pro palestinskih protestov na Zahodu. 

To je vendar tako očitno, da z dokazi ni potrebno postreči. Tako  tudi opravičuje prepovedi pro-palestinskih demonstracij v ZDA in drugod po Zahodu. 

Pelosijeva tako oživlja uradno razkrinkano štiriletno ameriško propagando o ruskem vmešavanju  v ameriške volitve.

Nič ne pomaga, da je več več milijonov vrednih ameriških preiskav ugotovilo, da takega vmešavanja praktično ni bilo.

Tudi zunanji »minister« EU Borrell razlaga, da proteste nezadovoljnih kmetov in drugih Evropejcev povzroča kdo drugi kot Putin in to z lažmi.

Hkrati pošilja evropske mornarice v vojno proti Hutijem. (Nedavno poročilo novinarja Žerjaviča iz Bruslja v Delu, 26.01).

Mi bi morda kaj od tega še verjeli, če se ne bi spomnili na »vanjske neprijatelje«, ki ogrožajo »naš društveni poredak.«

S cenzuro in vsesplošno diabolizacijo zunajih sovražnikov zahodni svet postaja z vsakim dnem čedlaje bolj podoben nekdanji Sovjetski zvezi.

S cenzuro in vsesplošno diabolizacijo zunajih sovražnikov zahodni svet postaja z vsakim dnem čedlaje bolj podoben nekdanji Sovjetski zvezi.

Naši, tako kot vsi ostali zahodni mainstream mediji, poročajo o domnevnem zastoju, zamrznitvi  ukrajinske fronte in tako vzdržujejo pri življenju lažno upanje o ukrajinski zmagi.

Ob tem skrbno skrivajo dejstvo, da je Rusija de facto že zmagala.

In podaljšujejo de facto popolnoma nepotrebno, državljansko vojno in tako zmanjšujejo verjetnost za preživetje Ukrajine, kot suverene države.

Prav tako Izrael s svojim genocidom na Palestinci, razen gorja, ki ga povzroča civilnemu prebivalstvu, ogroža sam obstoj Izraela.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek