REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Izguba: Slovaška za svoje oklepnike dobila tanke, Slovenija svoje oklepnike podarila, za tanke pa dobila - tovornjake

Izguba: Slovaška za svoje oklepnike dobila tanke, Slovenija svoje oklepnike podarila, za tanke pa dobila - tovornjakeŠarec in Golob na Janševi poti. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Nemško obrambno ministrstvo je sporočilo, da bo Slovaška izročila Ukrajini 30 oklepnikov BMP-1.

Slovaška je v zameno od Nemčije dobila 15 tankov Leopard 2A4.

Uspeh vlade v Bratislavi: Niso pristali na menjavo za tovornjake (tako kot slovenska vlada), saj so dobili 15 tankov Leopard 2A4. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Gre torej za modernejšo različico tankov.

Novica, ki jo je potrdil tudi Jaro Nad, slovaški obrambni minister - na Slovenskem ni bila opažena.

Jasno je tudi, zakaj.

Omenjena »krožna zamenjava« je samo še enkrat razkrila, kako slabo se je Slovenija v času vlade Janeza Janše in nato ob potrditvi taiste Janševe politike s strani vlade Roberta Goloba dogovorila, ko je sklepala podoben posel.

Slovenija je namreč praktično isto količino zelo podobnih oklepnikov (goseničarjev) preprosto podarila Ukrajini, ne da bi v zameno dobila karkoli.

Nato pa je Ukrajini Slovenija v enaki »krožni zamenjavi« podarila še 28 moderniziranih tankov M-55S, v zameno pa od Berlina dobila le – tovornjake.

Vse to v času, ko vse zahodne obveščevalne agencije in možganski trusti, kot je npr. RAND poudarjajo, da morajo vojske evropskih držav okrepiti svoje kopenske sile.

Ob tem ima Slovenija v oborožitvi samo še nekaj tankov M-84, ki so ostanek prepuščen Slovenski vojski v »varovanje« s strani JLA.

Gre za tanke, ki sploh niso bili nikoli modernizirani.

Slovensko vojsko sta tako Janševa kot Golobova vlada v času ukrajinske vojne doslej kvečjemu uspešno razorožili, na da bi to preprečilo poraze ukrajinske vojske v spopadu z rusko.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek