REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Helena: »Cerar, za katerega je bilo vprašanje Katalonije notranja zadeva Španije, podpira vmešavanje Trumpa in ZDA!«

Helena: »Cerar, za katerega je bilo vprašanje Katalonije notranja zadeva Španije, podpira vmešavanje Trumpa in ZDA!«Pompeo in Cerar

Helena je opozorila na dvojno moralo zunanjega ministra Slovenije, ki je zavračal priznanje pravice do samoodločbe Kataloncem, češ da gre za notranjo zadevo Španije, medtem ko v primeru Venezuele ravna popolnoma drugače in podpira vmešavanje Trumpa in ZDA v notranje zadeve te države - kljub temu, da je bil predsednik Maduro izvoljen z 68 odstotki glasov volilcev.

To je svoj čas počel Dimitrij Rupel v primeru Vilniuške deklaracije, je zapisala.

Podobnega mnenja so bili še nekateri drugi komentatorji na socialnih omrežjih.

Matej Klarič je prav tako opozoril na dvojne kriterije v primeru Katalonije, katere neodvisnost so vse države članice EU gladko zavrnile, in Venezuele.

Tudi vzporednice z raznimi drugimi »vmešavanji«, kjer so bile države razglašene za velik problem, so očitne.

Kot vse kaže, so ena »vmešavanja« dovoljena, druga pa prepovedana – odvisno iz katere države gledaš na vse skupaj. Toliko o »univerzalnosti« človekovih pravic in enakosti ljudi iz perspektive Mladike in našega »bistrega«, predvsem pa zelo pohlevnega zunanjega ministra, ki ga nikoli ni strah za svoje mnenje povprašati - Washington.

Zanimivo je, da se je povsem drugače minister Cerar (takrat v vlogi predsednika vlade) opredelil do vprašanja priznanja Palestine, kljub temu, da je zahteva Palestincev do priznanja s strani Slovenije nesporna in upravičena.