REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Glas ljudstva: »Ko predsednik republike postane fikus v pisarni predsednika vlade!«

Glas ljudstva: »Ko predsednik republike postane fikus v pisarni predsednika vlade!«Pahor reklamira lasten intervju. Vir: Instagram račun predsednika Republike
»Dokler ta vlada bo, bom z njo sodeloval, o tem naj ne bo dvoma

Neokronani »kralj Instagrama« se je oglasil na predvečer mednarodnega praznika dela z reklamo za svoj intervju v časniku Večer in pripisom, v katerem je, ves ponosen, povzel lastne besede.

»’Želim si, da bi se kot ljudje, kot skupnost znali bolj vživeti v bolečino drugega. Zaradi epidemije, zaradi vsega, kar je prinesla, je stisk, skrbi, tesnobe veliko, to je razumljivo spričo okoliščin. Velika večina ljudi meni, da smo zaradi njih tako rekoč vsi prizadeti. Govorim v bistvu o solidarnosti.’ Vabljeni k branju!« je sodržavljane pozval Borut Pahor, predsednik Republike.

Toda – sodeč po kopici kritičnih komentarjev sodržavljanov, ki so se ozrli na omenjene Pahorjeve besede kar na njegovem Instagram računu – intervju z naslovom »Nikoli prej se nisem oglasil tolikokrat kot med Janševo vlado« še zdaleč ni dosegel cilja, ki si si ga je njegova gnada srčno želela.

»Nikoli se nisi oglasil, Borči... nena ga biksaj.. O tem, kdo pa je prizadet, pa raje ne bi. Pa da te ni sram.. boljše, da si še dalje tiho. Lepo se ti našminkaj, bo narod sam porihtal,« je takoj ob Pahorjevi objavi pripisala Mojca Princip.

Srečko Lovrenčič se je odzval še bolj neposredno: »Ko predsednik republike postane fikus v pisarni predsednika vlade!«

Nato se še naprej vrstijo podobni, nič manj zagrenjeni in kritični zapisi sodržavljanov v odzivu na samovšečno objavo predsednika Republike, nezmožnega samorefleksije in empatije: »Gospod Prasednik, že dolgo nismo več skupnost, tudi po vaši zaslugi«, »Non-predsednik«, »Vi ste tudi solidarni, kaj ne...s PV-jem še posebej!«…

Jezni odzivi na samovšečno objavo Boruta Pahorja. Vir: Instagram račun predsednika republike

Eden najbolj jedrnatih med številnimi predlogi predsedniku države Borutu Pahorju pa se je glasil: »Daj, ukini se sam.«

Očitno je, da je Pahorjevo bahanje z modrostmi, ki jih je narodu želel sporočiti prek intervjuja v mariborskem časniku izzvalo nasprotni učinek od pričakovanega.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Na dejstvo, da so Pahorjeve besede izzvale nasprotni učinek od načrtovanega, kažejo kažejo tudi komentarji uporabnikov Twitterja.

Zdi se, da predsednik Pahor razen neskončnega vnovičnega prebiranja in občudovanja lastnih besed iz lastnega intervjuja, sploh ne prebere ali pa ga ne briga in se ga sploh ne dotakne, kaj mu sporočajo volivci na njegovem lastnem Instagram oziroma Twitter računu.

Pahor si je privoščil celo sam sebi zastaviti eno pomembnejših vprašanj: »Če me pa sprašujete, ali delim te stroge ocene, kako se pod to vlado ruši demokracija?«

Sledil je naslednji odgovor na ocene, ki jih očitno smatra strogim: »Ne, teh ocen ne delim. Mislim, da so preradikalne

»A sodno preganjanje mladoletnih dijakov, ki zahtevajo šolo ni radikalno? Nefinanciranje @STA_agencija ni radikalno? Preganjanje protestnikov ni radikalno? Izkoriščanje epidemije za lastni zaslužek ni radikalno? Blatenje nasprotno mislečih ni radikalno?« je Emilija Stojmenova Duh z naborom neodgovorjenih vprašanj predsedniku države nalila dobro mero čistega vina.

Toda kaj, če predsednik Pahor v ljubezni do aktualne vlade, njenega prvega ministra in Janševe politike ostaja 100-odstotkov neomajen.

»Dokler ta vlada bo, bom z njo sodeloval, o tem naj ne bo dvoma,« opozarja Pahor.

Delite članek