REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»O Pahorju nimam iluzij, a med sedanjim zaprtjem mi je žal edino tega, ker ni alkoholik«

»O Pahorju nimam iluzij, a med sedanjim zaprtjem mi je žal edino tega, ker ni alkoholik«To je vloga, s katero bi Borut Pahor lahko utemeljil svojo nekoristnost. Vir: Twitter
Če bi cele dneve sedel v pisarni in lokal pivo, da bi asistenti komaj sproti odnašali steklenice, bi nam lahko dal vsaj upravičen razlog, čemu je tako nekoristen.

Portal SiOL, ki je v lasti državnega Telekoma je v zadnjem dobrem letu, odkar je odgovorni urednik postal Peter Jančič postal odkrito strankarsko trobilo.

Toda tudi sredi te otožne medijske krajine je mogoče prebrati kaj drugačnega in kljubovalnega.

Pisatelj Miha Mazzini ostaja zvest svojim pogledom, kljub temu, da najbrž sluti, da nimajo prav nič skupnega s pogledi odgovornega urednika portala.

Predvsem pa bi lahko na mizo zložil zamaške steklenic in jih s pomočjo svoje ekipe pobarval in malce okrasil ter tako naredil državno odlikovanje za največje kretene zaprtja. Foto: Posnetek zaslona, Instagram račun predsednika RS

Po drugi strani pa tudi Peter Jančič ve, da bi bila odstranitev Mazzinija pod kakršnimkoli izgovorom v širši javnosti obveljala za akt cenzure, ki mu je nihče in nikoli ne bi pozabil, todi takrat, ko sedanje vlade ne bo več.

In tako Mazzini piše svoje kolumne kljub nepopisnem trpljenju Jančiča.

Miha Mazzini
Miha Mazzini. Vir: Twitter

Miroljubna koeksistenca še vedno traja, to pa je vsekakor dobro tudi za slovensko javnost.

V zadnji kolumni si je ob oceni »uporabniške izkušnje« s sedanjo vlado pod taktirko SDS Mazzini dobro privoščil celoten državni vrh, predvsem pa že nekoliko pozabljenega predsednika države Boruta Pahorja, ki neslavno odhaja v zgodovino.

»Najbolj očitno je, da smo postali ujetniki osebnih demonov šefa države, ki ga najbolj zanima fevdalizacija države, bitke z mediji in twiter, ne nujno v tem vrstnem redu.

Najbolj očitno je, da smo postali ujetniki osebnih demonov šefa države, ki ga najbolj zanima fevdalizacija države, bitke z mediji in twiter, ne nujno v tem vrstnem redu.

Veliko močnejši, kot je videti, je Zdravko Počivalšek, ki ga tudi sodelavci kličejo 'bik', jaz pa bi mu zaradi širine pogledov dodal še vzdevek 'špranjica'. Tito nikoli ni zaupal izobražencem, marveč je prisegal na delavski razred. Bil pa je toliko državnika, da je vedel, da izobražene ljudi potrebuje in je stisnil zobe.

Počivalšek je glede tega isti, le da ni državnik in izobražence zaničuje vse po vrsti, od umetnikov do odvetnikov,« je Miha Mazzini zapisal o državnem vrhu.

Dotaknil se je tudi Mateja Tonina, ki mu je pripisal »puritanski klerikalizem domače sorte, ki sovraži sleherni užitek nato pa se je lotil Boruta Pahorja.

Če je Ivo Andrić v izolaciji med drugo svetovno vojno napisal vse svoje romane, s katerim si je zagotovil nesmrtno slavo, si je predsednik Pahor med pandemijo dokončno postavil Instagram virtualni nagrobnik.

»Če je Ivo Andrić v izolaciji med drugo svetovno vojno napisal vse svoje romane, s katerim si je zagotovil nesmrtno slavo, si je predsednik Pahor med pandemijo dokončno postavil Instagram virtualni nagrobnik. O njem nimam iluzij, a med sedanjim zaprtjem mi je žal edino tega, ker ni alkoholik. Če bi cele dneve sedel v pisarni in lokal pivo, da bi asistenti komaj sproti odnašali steklenice, bi nam lahko dal vsaj upravičen razlog, čemu je tako nekoristen, predvsem pa bi lahko na mizo zložil zamaške steklenic in jih s pomočjo svoje ekipe pobarval in malce okrasil ter tako naredil državno odlikovanje za največje kretene zaprtja,« je jedko, v svoji odlični kolumni zapisal pisatelj Miha Mazzini.

Delite članek