REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Firerka? »Po katerih parametrih pa naj bi bila Tanja Fajon nacist? Ker ima roke?«

Firerka? »Po katerih parametrih pa naj bi bila Tanja Fajon nacist? Ker ima roke?«Naslovnica trobila Janševe stranke. Vir: Twitter

Iz ene od filial madžarske korporacije laži je slovensko javnost tokrat presenetila naslovnica Demokracije, glasila vladajoče SDS, na kateri je voditeljica socialnih demokratov (SD) s pisavo v gotskem slogu označena kot »firerka«.

Luka Lisjak je ocenil, da je zmerjanje s fašisti preseglo vse meje, Marko Ferluga pa je opozoril na dvoličnost desnih medijev.

Res, le kaj bi bilo to, zaradi česar bi bilo mogoče Tanjo Fajon označiti za nacistko?

Kiha Mosovel se je vprašal, če morda zato –, ker ima roke?

Naslovnico so kritizirali tudi nekateri ideologi desnice, vendar si na primer Žiga Turk ni mogel pomagati, da ne bi te naslovnice znova primerjal s tistimi, ki jih objavlja Mladina.

Če bi bila Tanja Fajon res tako nesposobna in tako odlična na mestu nasprotnice Janševe SDS, potem je SDS seveda ne bi napadala s kanonado laži.

Pri tem pa je seveda pozabil na eno samo podrobnost –, da namreč naslovnice, ki v podobni pozi prikazujejo predvsem Janšo, desnega politika, ki se na vse pretege trudi opravičiti kolaboracijo med drugo svetovno vojno, krši pravne in demokratične norme, slovensko ustavo in mednarodne konvencije, ter državo vedno vodi avtoritarno, - izražajo pravo bistvo njegove politike, medtem ko naslovnica Demokracije iz istih razlogov laže in zavaja.

Vse skupaj pa kaže še na nekaj – da so lažnive tudi izjave Janeza Janše in članov ter podpornikov SDS, v katerih trdijo, kako super je, če bo socialdemokrate vodila Tanja Fajon, ker da je to pravi blagoslov za aktualno vlado.

Če bi bila Tanja Fajon res tako nesposobna in tako odlična na mestu nasprotnice Janševe SDS, potem je SDS seveda ne bi napadala s kanonado laži.

Delite članek