REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dr. Tomaž Mastnak: »Vojna se bo nadaljevala do ruske zmage. Končali jo bodo Rusi, niso pa jo začeli Rusi!«

Dr. Tomaž Mastnak: »Vojna se bo nadaljevala do ruske zmage. Končali jo bodo Rusi, niso pa jo začeli Rusi!«Borec zoper cenzuro. Vir: Posnetek zaslona, X

Objavljamo govor dr. Tomaža Mastnaka, ki ga je napisal za shod skupine Slovenija proti rusofobiji v Ljubljani, ki je potekal 24. februarja, ob drugi obletnici začetka ruske posebne vojaške operacije v Ukrajini.

Dr. Tomaž Mastnak. Vir: Posnetek zaslona, YouTube

Njegovih odličnih kolumen v ljubljanskem Dnevniku po nalogu Mirana Lesjaka bralci na žalost ne morejo več prebirati - prav zato, ker Tomaž Mastnak ni pristal na (samo)cenzuro in podrejanje svojega razmišljanja črednemu razmišljanju, ki ga gojijo neizobraženi ali pa nesposobni vodilni politiki in v popolnosti predani ter prodani slovenski novinarji in uredniki v večini medijev na Slovenskem.

O vojni v Ukrajini in njenih posledicah pa je v svojem govoru poslanemu udeležencem shoda proti rusofobiji Mastnak zapisal naslednje:

»Vojna se nadaljuje. Če NATO ne bo uporabil jedrskega orožja, se bo nadaljevala do ruske zmage.

Kar se danes dogaja v Ukrajini, je uresničitev starega nacističnega plana za Ukrajino iz 30. let prejšnjega stoletja: depopulacija in deindustrializacija ter pretvorba Ukrajine v žitnico za Tretji rajh.

Končali jo bodo Rusi.

Niso je pa začeli Rusi.

Gre za neizzvano agresijo ZDA in njihovih evropskih podložnikov, tako imenovanega kolektivnega Zahoda, proti Ruski federaciji. Ravno nasprotno od tega, kar že dve leti goni zahodna propaganda! Ne gre za vojaško agresijo Rusije proti Ukrajini. Gre za vojno kolektivnega Zahoda proti Rusiji v Ukrajini.

Ukrajina je žrtev te vojne. Ukrajina je žrtev, ker jo Zahod uporablja kot sredstvo v vojni proti Rusiji.

Ameriški politiki se hvalijo, da njihove investicije v to vojno Američanom prinašajo delovna mesta in velike dobičke, Rusi pa umirajo, ne da bi padel en sam ameriški vojak.

Za ukrajinske vojake jim ni mar. Zato so se pripravljeni vojskovati 'do zadnjega Ukrajinca'. Tako imenovana zahodna pomoč Ukrajini je prekletstvo. Z njo obsojamo Ukrajince in Ukrajino na nadaljevanje vojne in smrt.«

Dr. Tomaž Mastnak: »Tako imenovana zahodna pomoč Ukrajini je prekletstvo. Z njo obsojamo Ukrajince in Ukrajino na nadaljevanje vojne in smrt!« Vir: Posnetek zaslona, X

»Ukrajina je žrtev te vojne tudi zato, ker ukrajinska vlada sprejema vlogo, ki jo je Ukrajini namenil Zahod. Ukrajina je žrtev, ker je režim v Kijevu pripravljen pošiljati v smrt tisoče, stotisoče prebivalcev svoje države. Ukrajina je žrtev, ker je kijevski režim pripravljen uničiti lastno državo za tuje interese in za delež vojnih dobičkov, ki pripada ukrajinskim oligarhom.

Evropa se uničuje, Evropska unija se krepi. Krepi se neizvoljena oblast nad nami. Ta oblast se militarizira in centralizira in vse bolj zatira svobodo govora in mišljenja.

Kar se danes dogaja v Ukrajini, je uresničitev starega nacističnega plana za Ukrajino iz 30. let prejšnjega stoletja: depopulacija in deindustrializacija ter pretvorba Ukrajine v žitnico za Tretji rajh.

Nemci tudi danes igrajo ključno vlogo, le da so si ukrajinsko zemljo danes prisvojile globalistične korporacije s sedežem v Ameriki. A tudi tu gre za kontinuiteto. Ena teh korporacij je Monsanto. Ta je zdaj v lasti Bayerja, pravnega naslednika zloglasne nacistične velekorporacije IG Metal.

Kontinuiteta je tudi v tem, da Nemci tako kot takrat sodelujejo z banderisti, ukrajinskimi nacisti.

Vojna se nadaljuje, ker Zahod ne dovoli, da bi se končala. Premirje, dogovorjeno dober mesec po začetku vojne v Istanbulu, so minirali.

Odtlej gromozanske pošiljke orožja, streliva, druge vojaške opreme in denarja omogočajo obstoj kijevskega režima in zapovedujejo nadaljevanje vojne. Evropska unija je pravkar odobrila nadaljnjih 50 milijard evrov 'pomoči'. Tako se bo lahko uničevanje Ukrajine nadaljevalo.

Toda kakšne učinke, kakšne posledice ima to za nas?

Evropska unija pošilja denar v Ukrajino kljub temu, da Evropa gospodarsko propada. O tem ali je Evropa postranska žrtev vojne v Ukrajini ali je bilo uničenje Evrope en od ciljev ZDA, lahko razpravljamo.

Nedvomno pa je, da Evropska unija in njeni evrokrati uničujejo Evropo.

Naš denar, ki ga evrokrati pošiljajo v Kijev, je denar, ki ga ne bomo imeli za zdravstvo in izobraževanje.

Evropa se uničuje, Evropska unija se krepi. Krepi se neizvoljena oblast nad nami.

Ta oblast se militarizira in centralizira in vse bolj zatira svobodo govora in mišljenja.

Z vojno proti Rusiji v Ukrajini se na Zahodu razrašča totalitarizem.

Naš denar, ki ga evrokrati pošiljajo v Kijev, je denar, ki ga ne bomo imeli za zdravstvo in izobraževanje.

Bolnim, neizobraženim in poneumljenim nam bo lažje vladati.

Zahodne korporacije, ki so si prisvojile ukrajinsko zemljo, preplavljajo evropski trg z zdravstveno oporečnimi in okoljsko destruktivnimi pridelki in uničujejo evropsko kmetijstvo. Naši slovanski bratje v vzhodni Evropi in Romuni so se uvozu te robe uprli.

Slovenska vlada pa tako imenovani skupni evropski trg postavlja nad interese domačega kmetijstva in nad naše zdravje.

Ukrajinski režim je model oblasti, ki si ga želijo zahodne elite. Gre za oblast, ki je pripravljena žrtvovati ne le nacionalne interese, temveč življenje svojih prebivalcev. Zato morajo vsi evropski politiki romati k Zelenskemu.

Ukrajinski režim je model oblasti, ki si ga želijo zahodne elite.

Gre za oblast, ki je pripravljena žrtvovati ne le nacionalne interese, temveč življenje svojih prebivalcev.

Zato morajo vsi evropski politiki romati k Zelenskemu. Zato mu v vseh evropskih parlamentih stoje ploskajo.

Janša je šel tje med prvimi, Fajonova za njim, Golob je končal svoj obisk z nacističnim pozdravom. S tem smo pri evropskih vrednotah.

Evrokratska propaganda razlaga, da se v Ukrajini bije boj za evropske vrednote in da moramo prav zato 'podpirati Ukrajino'.

Drži! To so dejansko vrednote, za katere se evrokrati zavzemajo: vojna, genocid, brisanje nekompatibilnih kultur, zažiganje knjig, terorizem, vojaški biološki laboratoriji...

In naprej: prepoved kritičnih in opozicijskih medijev, prepoved opozicijskih političnih strank, zapiranje in tudi umori opozicijskih ali zgolj neodvisnih politikov in novinarjev, preklicanje volitev, krčenje in odprava delavskih pravic, preganjanje vere... Nekaj pa je tudi pozitivnih: korupcija, grabež, brezmejno bogatenje elit, razprodaja nacionalnega bogastva, promocija LGBT+, uvajanje digitalizirane politične kontrole in digitalnega socialnega inženiringa, 'zeleni prehod' in ne nazadnje preizkušanje umetne inteligence na bojišču.

To je vsebina vojne v Ukrajini, to je cilj 'podpore Ukrajini', to je negativna utopija, v katero nas vlečejo naši politiki.

Gre za vojno proti nam vsem.

Zato bi ji morali vsi nasprotovati.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek