REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Biščak: »Naslednji dan so začeli ubijati protestnike. @vladaRS in @MiroCerar pa še kar tiho.«

Biščak: »Naslednji dan so začeli ubijati protestnike. @vladaRS in @MiroCerar pa še kar tiho.«Vojska in policija sta v krvi zadušila proteste. Vir: Twitter

Na dejstvo, da je »samozvana predsednica Bolivije izdala odlok, ki daje imuniteto pred pregonom policistom pri zagotavljanju reda,« in se je nato policija krvavo obračunala s privrženci dosedanjega predsednika države Eva Moralesa, je na socialnih omrežjih opozoril Bogdan Biščak.

Razočaran je, ker sta slovenska vlada in zunanje ministrstvo ob teh dogodkih, ki kažejo na vojaški puč oziroma državni udar v in začetek državljanske vojne v Boliviji ostala popolnoma - tiho.

Biščak je opozoril še na dejstvo, da je »samozvana predsednica Bolivije najavila aretacijo poslancev stranke MAS, ki ima v parlamentu 2/3 sedežev.«

Anez, Morales in njuni podporniki
Jeanine Añez in Evo Morales, ki opozarja, da je pred atentatom po vojaškem puču moral zbežati v Mehiko, kjer je že dobil azil.

Povedano preprosto, se je samooklicana predsednica Bolivije Jeanine Añez odločila zatreti v kali stranko, ki je zmagala na volitvah toda zadnji dogodki so jo pahnili v opozicijo, in ki je edina ščitila interese tudi zatiranih staroselcev in ne le belih prebivalcev Bolivije, evropskih korenin.

Na dogajanje v v najrevnejši državi Latinske Amerike so se odzvale številne znane svetovne osebnosti, med ostalimi tudi slavni igralec Robert De Niro, ki je prek Twitterja delil fotografijo ob pripisu »bolivijski vojak med protestom v Boliviji naleti na svojo obupano mater, ki ga moleduje, naj odneha

Evo Morales pa je za govorilnico OZN že posvaril pred nevarnostmi podivjanega kapitalizma in sle ZDA po dragocenih rudninah v državah po svetu.

Zanimivo, Bolivija pa leži na ogromnih zalogah litija in je največja izvoznica litija na svetu.

Litij se sicer uporablja za baterije pa tudi pri izdelavi mobilnih telefonov, prenosnih računalnikov in električnih vozil.

Spomnimo, v OZN ima svoj sedež seveda tudi Slovenija ...

Slavoj Žižek pa je v britanskem Independentu objavil svoj prispevek o dogodkih v Boliviji ...

Delite članek