REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Aleš Ernecl lahko izdajalca Rupnika kaže samo skrivoma in občasno, antifašisti pa simbole zmage javno in kadarkoli

Aleš Ernecl lahko izdajalca Rupnika kaže samo skrivoma in občasno, antifašisti pa simbole zmage javno in kadarkoliEkshibicionizem: Komu je kazal Ernecl svojega fašističnega izdajalca? Vir: Twitter

Aleš Ernecl, ustanovitelj fašistične NTA je ob svojem najnovejšem osebnostnem podvigu objavil fotografijo, posneto v Državnem svetu z domobranskim generalom Leonom Rupnikom in pripisom: »Leon spet doma.«

Pri tem pa ni bil v glavni dvorani, pa tudi okoli njega ni bilo videti nikogar.

Očitno je, da je črno majčko s sliko izdajalca Leona Rupnika na skrivaj razkril in pokazal samo eni osebi. Tisti, ki ga je fotografirala.

Gre seveda za precej bizaren prizor.

Med drugim tudi zato, ker je ob slovenskem hlapcu Adolfa Hitlerja Ernecl naivnežem na Slovenskem prodajal še suverenizem.

Njegovo dejanje še najbolj spominja na izpade ekshibicionistov, ki v parkih prežijo na svoje žrtve, da bi nato nenadoma razprli svoje plašče ter jim pokazali svoje spolovilo.

Ter uživali v šoku, ki naj bi ga to 'predrzno' dejanje izzvalo.

Morda je tudi Ernecl s tem dejanjem želel na podoben način vzbuditi pozornost predsednika vlade, saj Janez Janša na pomembna mesta v državi preudarno postavlja vse, ki radi paradirajo z nacisti ali se v njih preoblačijo.

Toda v tem primeru Erneclova akcija ni izzvala pravega učinka, saj nihče ni bil zares šokiran.

Morda tudi zato, ker Ernecl nima kaj za pokazati.

To je - pred letom dni - lepo ugotovil že Gregor Perič.

Zato je Ernclova ekshibicija izzvala le zgražanje, pa tudi pomilovanje in posmeh.

Ernecl namreč ne razume, da je s tem znova dokazal, da on in ostali iz njegove sluzaste fašistične falangice lahko kažejo svojega mlahavega izdajalca in največjo sramoto slovenskega ljudstva samo tajno, ko ga kam pretihotapijo in da se tudi zato takoj vidi, kako zgodovinsko zaničevanja vreden v resnici je.

Medtem pa antifašisti svoje prapore, zvezdo in druge simbole zmage nad nacizmom in fašizmom lahko kažejo javno, povsod in kadarkoli, ne da bi jih bilo sram.

Erneclov idol ni zaradi njegovega razkazovanja postal nič večji v očeh Slovencev in nič manjši izdajalec.

Nasprotno.

Protest OF
Protest OF. Vir: Twitter

Je pa Ernecl potrdil, da ga rad kaže - pa čeprav nima, kot smo vsi videli, ničesar, kar bi lahko pokazal, prav tako pa očitno nima in ni imel niti publike, ki bi ji to lahko kazal.

Za razliko od tistih, ki demonstrirajo na ulicah in simbole protifašističnega odpora in upora proti nacizmu vedno ob aplavzih lahko kažejo, kolikor jim srce poželi.

Delite članek