REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ukrajinski poveljnik 54. brigade priznal: »Vračamo se nazaj s sedem miljskimi koraki!«

Ukrajinski poveljnik 54. brigade priznal: »Vračamo se nazaj s sedem miljskimi koraki!«Poveljnik 54. brigade. Vir: Telegram, posnetek zaslona

Ukrajinska vojska trpi neprestane udarce in se umika.

Vse kaže, da ima tako imenovani »predsednik« Ukrajine, kot ocenjuje upokojeni ameriški polkovnik Douglas Macgregor, le še eno nalogo –, da do volitev v ZDA zadržuje ruske enote, kolikor se to pač da.

In vzdržuje videz, da je s fronto v Ukrajini »vse v redu.«

A v resnici se to niti ne da več.

In na fronti še zdaleč ni »vse v redu«.

Da na fronti še zdaleč ni »vse v redu«, najbolje dokazuje en sam posnetek:

V zadnjem času je največ pozornosti tudi med resnimi analitiki vojaškega dogajanja, ko gre za opis razmer na ukrajinski fronti, namreč vzbudila izjava poveljnika 54. mehanizirane brigade oboroženih sil Ukrajine, ki je bil ali neverjetno pogumen (ali neumen), da je pred kamero priznal, da ukrajinska vojska razpada in se umika pod pritiskom ruskega napredovanja.

»Sploh ne razmišljam o tem, kako priti do meje iz leta 1991. Razmišljam o tem, kako ne izgubiti položajev, ki jih imam… Mogoče bi se morali nehati zajebavati? Zdaj gremo jebeno nazaj – s sedem miljskimi koraki prizna poveljnik Kyrylo Vereš.

Pri ogledu posnetka bodite tudi pozorni na sogovornikov obraz, ko se ta zave, da je prisiljen poslušati kruto resnico, pa če mu je všeč ali ne…

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek