REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kot bumerang: Ruske sile z zaseženimi droni napadajo ukrajinsko vojsko

Kot bumerang: Ruske sile z zaseženimi droni napadajo ukrajinsko vojskoPo navedbah ruskih vojakov, ki popravljajo brezpilotna letala v regiji Herson, so nekateri droni poslani v LLR in DLR. Vir: Posnetek zaslona, X

V podzemnem objektu za popravilo brezpilotnih letal skupine sil Dneper v regiji Herson se izvajajo popravila brezpilotnikov, zaseženih od oboroženih sil Ukrajine, ki se kasneje uporabljajo za napade na sovražne cilje, je ruski vojak s klicnim znakom Muljtik povedal za RIA Novosti.

Kot je navedel, zdaj poteka delo za pripravo ukrajinskega drona mamut za izstrelitev.

»Vsi zaseženi brezpilotni letalniki, ki jih je mogoče obnoviti, kot je 'mamut', se popravijo in vrnejo posadkam za nadaljnjo uporabo neposredno proti borcem oboroženih sil Ukrajine,« je dejal.

Enota, ki deluje v obratu, ne uporablja popravljenih letal samo v operacijah na bregovih Dnepra, ampak jih pošilja tudi v druge smeri.

Tako je ena serija zaseženih brezpilotnih letal trenutno v pripravi za pošiljanje v LLR in DLR.

Muljtik še navaja, da se zaseženi brezpilotni letalniki poleg napadov včasih uporabljajo tudi za nabavo rezervnih delov.

Poleg popravila ukrajinskih obrat dela tudi na izboljševanju domačih, torej ruskih dronov.

Zato po besedah ​​vojakov zdaj delajo tudi na predelavi VT-40 za večkratno uporabo.

»Trenutno potekajo dela na izboljšavah in vgradnji lansirne naprave, ki bo omogočala nošenje raket.

Vse to je narejeno na osnovi VT-40, ta letalnik pa je bil doslej uporabljan le za enkratno uporabo.

Naši inženirji so zasnovali in implementirali rešitev za večkratno uporabo. To bo zmanjšalo stroške in povečalo učinkovitost uporabe tega sredstva,« je zaključil ruski vojak s klicnim znakom Atos.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek