REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kalifornija: Preprečen nov poskus atentata na Donalda Trumpa, ga poskuša ubiti kar pet atentatorskih skupin?

Kalifornija: Preprečen nov poskus atentata na Donalda Trumpa, ga poskuša ubiti kar pet atentatorskih skupin?Trump gre - k zmagi naproti? Vir: Posnetek zaslona, X

Ameriški policisti so aretirali oboroženega moškega s ponarejenimi novinarskimi izkaznicami, ki je poskušal vstopiti na shod republikanskega kandidata Donalda Trumpa v Coachelli v Kaliforniji, je sporočil lokalni šerif.

Vem Miller, 49-letni prebivalec Las Vegasa, je bil v soboto aretiran na kontrolni točki pred prizoriščem zborovanja z nezakonito lastniško puško, napolnjeno pištolo in nabojnikom z veliko prostornino, so sporočili iz šerifovega urada okrožja Riverside.

Šerif okrožja Riverside Chad Bianco je lokalnim medijem povedal, da je Miller na kontrolni točki predložil ponarejene VIP in novinarske prepustnice.

Pred shodom v Kaliforniji, ki ga je organiziral nekdanji predsednik, so aretirali moškega s ponarejenimi novinarskimi izkaznicami in nabitim orožjem.

»Verjetno smo preprečili še en poskus atentata,« je dejal šerif.

Incident predstavlja že tretji spodleteli poskus umora nekdanjega ameriškega predsednika Trumpa v zadnjih mesecih.

Bianco je Millerja opisal kot »suverenega državljana«, pri čemer je mislil na ohlapno skupino skrajnih libertarcev, ki verjamejo, da vlada ne more zakonito izvajati oblasti nad njimi.

Miller je registrirani republikanec, ki ima magisterij na Univerzi Kalifornije v Los Angelesu in je leta 2022 kandidiral za predstavniški dom v Nevadi, je dodal Bianco.

Miller ni potrdil ali zanikal, da je nameraval ubiti Trumpa, je izjavil Bianco.

49-letnega osumljenca so izpustili proti varščini v višini 5000 dolarjev, januarja pa se bo pojavil pred sodiščem, obtožen nezakonitega posedovanja strelnega orožja.

Trump je v zadnjih treh mesecih preživel dva poskusa atentata.

Vir: Posnetek zaslona, X

Republikanski predstavnik Matt Gaetz je prejšnji mesec trdil, da trenutno v ZDA obstaja pet »atentatorskih skupin«, ki poskušajo ubiti Trumpa, od katerih so tri povezane z Iranom, Pakistanom in Ukrajino.

Druga teorija, ki je priljubljena med nekaterimi republikanci, je, da »krt znotraj tajne službe« (FBI) razkriva informacije tem ekipam morilcev, je Gaetz povedal za Breitbart News.

Odhajajoči predsednik ZDA Joe Biden je v petek dejal, da je tajni službi naročil, naj zaščiti Trumpa, »kot če bi bil sedanji predsednik,« Teheranu pa zagrozil z vojno, če likvidira Trumpa.

Nekateri analitiki ocenjujejo, da bi si demokrati Biden-Harrisove izvedbo tega scenarija celo zelo želeli…

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek