REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Posadke ruskih tankov T-90 se pripravljajo za fronto: Vadijo streljanje, vožnjo in skrivanje vozil

Posadke ruskih tankov T-90 se pripravljajo za fronto: Vadijo streljanje, vožnjo in skrivanje vozilPo navedbah ruskega ministrstva za obrambo usposabljanje vključuje delovanje s skritih strelnih položajev in vadbo neposrednega ognja iz gladkocevnega topa. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Posadke glavnih bojnih tankov T-90M »Proriv«, skupine vojakov »Center« ruske vojske, izpopolnjujejo svoje veščine v upravljanju teh oklepnih vozil v coni posebne vojaške operacije (SVO) in kmalu bodo začele opravljati bojne naloge, je sporočilo ministrstvo za obrambo Ruske federacije.

»Člani posadke tankov T-90M 'Proriv' skupine enot 'Center' v okviru urjenja na poligonu v ozadju območja posebnih vojaških operacij izpopolnjujejo različne bojne metode,« so zapisali v sporočilu.

Po navedbah ruskega ministrstva za obrambo usposabljanje vključuje delovanje s pokritih strelnih položajev in vadbo neposrednega ognja iz gladkocevnega topa 2A46M-5 kalibra 125 mm.

Poleg tega vozniki izpopolnjujejo svoje veščine vodenja tanka, v okviru usposabljanja pa vadijo premagovanje različnih ovir, strmih klancev, vzponov, pa tudi manevriranje v omejenem prostoru.

Posadke tudi vadijo premikanje z enega strelišča na drugega ter ustvarjanje dimnih zaves za skrivanje pred sovražnimi vozili, letali in protioklepnimi sistemi.

»Tankisti skupine sil 'Center' bodo v bližnji prihodnosti začeli z izvajanjem dodeljenih bojnih nalog uničenja utrdb, krajev koncentracije sovražnikovega osebja in tehnike, zagotavljali pa bodo tudi ognjeno podporo skupinam pehote, ki napredujejo v smeri Avdejevke v območju SVO,« so sporočili z ruskega obrambnega ministrstva.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek