REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ukrajinski generalštab priznal: Razmere na fronti so težke, ruske enote so premočne

Ukrajinski generalštab priznal: Razmere na fronti so težke, ruske enote so premočneRuska vojska s svojo premočjo v živi sili in opremi nenehno napada ukrajinske položaje, piše v izjavi poveljstva na Telegramu. Vir: Posnetek zaslona, X

Generalštab oboroženih sil Ukrajine je priznal, da so razmere na fronti težke in da so ruske enote premočne.

»Razmere na fronti so še vedno težke. Sovražnik s svojo premočjo v živi sili in tehniki nenehno napada naše položaje,« piše v izjavi štaba za Telegram.

Ukrajinsko poveljstvo je dan prej potrdilo napeto situacijo vzdolž celotne frontne črte.

Rusko obrambno ministrstvo je 3. oktobra sporočilo, da je Ugledar, zadnje večje oporišče ukrajinskih oboroženih sil v smeri južno od Donecka, osvobojeno.

Po tem se je skupina ruskih sil Istok nadaljevala s pomikanjem proti Bogojavanki, s čimer je sovražnika potisnila nazaj in nadgradila svoj uspeh.

Ruske enotte napredujejo tudi v drugih smereh. Po besedah ​​vodje LNR Denisa Pušilina sta Kurahovka in Selidovo že v njihovih kleščih.

Pušilinov svetovalec Igor Kimakovski je povedal, da so praktično vse večnadstropne zgradbe v Torecku zasedene.

Dan prej je rusko obrambno ministrstvo sporočilo, da je vojska osvobodila naselji Zorjano Pervo in Zolota Njiva v DLR.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek