REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedjev ima »rešitev« za London: Preprosto potopite otok

Medvedjev ima »rešitev« za London: Preprosto potopite otokMedvedjev, ki je znan po ostrem jeziku, se je pridružil kritikam predsednice Ruske smučarske zveze. Vir: Posnetek zaslona, X

Namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije Dmitrij Medvedjev je kot način za rešitev problema z Londonom predlagal »potop« Velike Britanije.

Komentiral je namreč izjavo ruske smučarske šampionke Elene Vjalbe, ki je kritizirala Zahod zaradi odločitve, da ruskim športnikom prepove nastop na večini mednarodnih turnirjev.

»Če bi vrgli bombo v središče Londona, bi bilo že vsega konec in bi lahko sodelovali povsod,« je dejala slavna smučarka.

Medvedjev, sicer znan po tem, da nima dlake na jeziku, je dejal, da obstaja učinkovitejši način za rešitev problema.

»Naša slavna smučarka Elena Vjalbe je predlagala, da vržemo bombo na London.

Ima prav, vendar moramo radikalno rešiti problem in potopiti prekleti otok anglosaških psov,« je dejal Medvedjev.

Ni navedel, ali se »problem« nanaša na šport ali nasploh na odnose med Rusijo in Veliko Britanijo.

Večina zahodnih športnih organizacij je Rusiji in Belorusiji kmalu po izbruhu vojne v Ukrajini leta 2022 prepovedala sodelovanje na mednarodnih športnih turnirjih, vključno z MOK, FIFA, FIDE in drugimi.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek