REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

FSB: Zahod za Ukrajino zbral 18.000 plačancev - Američani in Britanci kijevskemu režimu ne dovolijo sklenitev miru

FSB: Zahod za Ukrajino zbral 18.000 plačancev - Američani in Britanci kijevskemu režimu ne dovolijo sklenitev miruNa ozemlju Poljske, Latvije in Litve potekajo posebna urjenja rekrutiranih tujcev, ki naj bi se borili za Ukrajino, po podatkih ruske agencije pa največ tujih borcev prihaja iz Poljske, Francije in Gruzije, opazen pa je porast tudi iz Latinske Amerike. Vir: Posnetek zaslona, X

Mednarodna legija teritorialne obrambe Ukrajine, ki jo je v tujini oblikoval Zahod, trenutno šteje 18.000 pripadnikov, je razkril direktor ruske zvezne varnostne službe (FSB) Aleksander Bortnikov.

Mednarodna legija teritorialne obrambe Ukrajine, ki jo je v tujini oblikoval Zahod, trenutno šteje 18.000 pripadnikov, je razkril direktor ruske zvezne varnostne službe (FSB) Aleksander Bortnikov. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Povedal je, da gre za državljane več kot 85 držav, vključno z državljani držav nekdanje ZSSR.

Po besedah ​​Bortnikova borce večinoma rnovačijo prek ukrajinskih diplomatskih ustanov v tujini, med njimi pa so tudi plačanci in pripadniki različnih mednarodnih terorističnih organizacij.

»V Ukrajini so posebej zastopani poljski, francoski in gruzijski borci. V zadnjem času beležimo povečanje števila plačancev v vrstah oboroženih sil Ukrajine iz držav Latinske Amerike,« je dejal Bortnikov na srečanju v Astani.

Direktor ruske FSB je na srečanju vodij varnostnih organov in obveščevalnih služb Skupnosti neodvisnih držav v Kazahstanu izpostavil, da si Zahod prizadeva za večjo intenzivnost bojev v Ukrajini, in spomnil, da ima NATO svoje vojaško osebje vzdolž celotne frontne črte, hkrati pa pripravlja načrt za napotitev celotnih vojaških kontingentov zahodnega vojaškega pakta v območje posebne vojaške operacije.

Obenem, dodaja, se »v učnih centrih in taboriščih Nata na tujem, na ozemlju Poljske, Latvije in Litve izvaja posebno usposabljanje vpoklicanih tujcev«.

Francoski plačanci v Ukrajini. Vir: Telegram, posnetek zaslona

Bortnikov je dejal, da je namera ZDA in njenih tesnih zaveznikov, da ohranijo prevladujočo vlogo v svetu, pripeljala do tega, da so se v zadnjih mesecih zgodile stvari, ki so negativno vplivale na mednarodno stabilnost, vključno s tisto na Kavkazu in na območju ​držav nekdanje ZSSR.

Mednarodna legija teritorialne obrambe Ukrajine, ki jo je v tujini oblikoval Zahod, trenutno šteje 18.000 pripadnikov, je razkril direktor ruske zvezne varnostne službe (FSB) Aleksander Bortnikov.

V ta namen se NATO širi, nastajajo nova vojaška zavezništva z ameriško in britansko udeležbo, vse pogosteje se uporabljajo instrumenti, kot so posredniška vojna in tajne operacije, nevtralnim državam pa se jemlje pravica do suverene politike, je pojasnil Bortnikov.

Direktor FSB še dodaja, da Washington in London Kijevu še vedno ne dovolita doseči miru z Moskvo, ki bi ga lahko dosegli že spomladi leta 2022.

Direktor FSB še dodaja, da Washington in London Kijevu še vedno ne dovolita doseči miru z Moskvo, ki bi ga lahko dosegli že spomladi leta 2022. Po drugi strani tudi sam Zelenski, ki je preklical predsedniške volitve v državi, razume, da lahko ostane na oblasti le, če se boji nadaljujejo.

»Vsi se zavedajo katastrofalnih posledic situacije, ko so prebivalci celotne države talci Zahoda in marionetnega režima, ki ga je postavil. Po drugi strani tudi sam Zelenski, ki je preklical predsedniške volitve v državi, razume, da lahko ostane na oblasti le, če se boji nadaljujejo,« je dejal Bortnikov.

Opozoril je še, da se Kijev ukvarja s provokacijami proti Belorusiji, s katerimi želi v vojno vplesti Poljsko in baltske države.

»Koncentracija ukrajinskih sil blizu meje z Republiko Belorusijo, številni incidenti z ukrajinskimi brezpilotnimi letali v njenem zračnem prostoru, novačenje beloruskih državljanov v različne nacionalistične formacije znotraj oboroženih sil Ukrajine in krepitev diverzantskih dejavnosti ukrajinskih posebnih služb proti Belorusiji, imajo en sam cilj - stopnjevanje vojne,« pojasnjuje.

Zadnje počivališče francoskih plačancev v Ukrajini
Zadnje počivališče francoskih plačancev v Ukrajini. Vir: Telegram, posnetek zaslona

Kljub vsemu pa Kijevu ne uspe uresničiti zastavljenih ciljev, trdi direktor FSB in navaja, da je to razlog, zakaj NATO sili Ukrajino v povečanje diverzij in terorističnih aktivnosti, ki vključujejo napade na pomembne jedrske, energetske in logistične objekte in napade na civiliste z namenom ustrahovanja.

Kot primer Bortnikov navaja napad na Crocus City Hall v Moskvi, ki so ga organizirale ukrajinske obveščevalne službe s pomočjo Zahoda in »Vilajat Horasan«, džihadistične teroristične organizacije.

Direktor FSB je še razkril, da sta Rusiji in Belorusiji s skupnimi močmi uspelo identificirati osebe, ki so pripravljale umor častnika ruskih zračno-vesoljskih sil.

Poleg tega, dodaja, so bile identificirane osebe, ki naj bi bile povezane s proukrajinskimi vojaškimi formacijami in se nahajajo na območju EU.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek