REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Poveljnik »Ahmata« o osvoboditvi Ugledarja: Močan udarec za imidž Zelenskega

Poveljnik »Ahmata« o osvoboditvi Ugledarja: Močan udarec za imidž ZelenskegaOsvoboditev Ugledarja v tem trenutku je zelo močan udarec podobi sovražnika, ki ga lahko primerjamo z osvoboditvijo Bahmuta predlani, je dejal poveljnik specialnih enot »Ahmat«. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Poveljnik specialnih enot Ahmat in namestnik vodje glavnega vojaško-političnega oddelka ruskega ministrstva za obrambo generalmajor Apti Alaudinov je sporočil, da je osvoboditev Ugledarja (ukrajinsko: Vuhledar) velik udarec za Vladimirja Zelenskega.

»Osvoboditev je v tem trenutku zelo močan udarec za sovražnikovo podobo. Enako kot izguba Bahmuta predlani,« je dejal Alaudinov odgovarjajoč na vprašanje, kaj osvoboditev Ugledarja pomeni za Zelenskega in Kijev.

Rusko obrambno ministrstvo je pred tem sporočilo, da so ruske enote prevzele nadzor nad mestom Ugledar v DLR.

»Zaradi odločnih akcij enot skupine vojakov 'Vostok' je osvobojeno mesto Ugledar v Ljudski republiki Doneck (DLR),« je zapisano v sporočilu.

Pred tem je svetovalec vodje DLR Jan Gagin za RIA Novosti povedal, da je bila na stavbi administrativne uprave Ugledarja postavljena ruska zastava, a da je o osvoboditvi mesta še prezgodaj govoriti.

Pričakuje se, da bo osvoboditev Ugledarja oddaljila ukrajinske enote stran od Donecka in omogočila ruski vojski napredovanje proti regiji Zaporožje in mestu Kurahovo, območju, ki je vozlišče za pripadnike ukrajinskih sil.

Ukrajinski mediji so pred tem poročali, da so ukrajinske oborožene sile potrdile izgubo mesta Ugledar in izdale ukaz za umik vojakov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek