REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruska vojska uporabila bombo FAB-3000: Uničeno skladišče streliva ukrajinske vojske v DLR (VIDEO)

Ruska vojska uporabila bombo FAB-3000: Uničeno skladišče streliva ukrajinske vojske v DLR (VIDEO)Mimogrede, gre za bombo, ki tehta tri tone, z okoli 1,5 tone eksplozivnega naboja, katerega eksplozija zajame območje 11 nogometnih igrišč, udarni val ene takšne bombe pa lahko uniči trdnjavo voda ukrajinske vojske, je sporočil »Rostech«. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Zračno-vesoljske sile Ruske federacije so z letalsko bombo FAB-3000 uničile skladišče streliva oboroženih sil Ukrajine v DLR, je sporočilo rusko ministrstvo za obrambo.

»Z zračnim napadom z visokoeksplozivno bombo FAB-3000, opremljeno z univerzalnim modulom za načrtovanje in korekcijo, je bilo uničeno skladišče streliva oboroženih sil Ukrajine na območju vasi Razliv,« je zapisano v izjavi.

Mimogrede, gre za bombo, ki tehta tri tone, z okoli 1,5 tone eksplozivnega naboja, katerega eksplozija zajame območje 11 nogometnih igrišč, udarni val ene takšne bombe pa lahko uniči bunker celotnega voda ukrajinske vojske, je sporočil »Rostech«.

V odgovor na napade oboroženih sil Ukrajine na civilne cilje, ruske enote redno izvajajo napade na kraje namestitve osebja, opreme in plačancev ukrajinske vojske, pa tudi na infrastrukturo - energetske objekte, objekte obrambne industrije, vojaške upravne zgradbe in komunikacije Ukrajine.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek