REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedjev »vroče glave« na Zahodu opozoril z latinskim izrekom in napovedal: Ohladil jih bo »Jupitrov grom«!

Medvedjev »vroče glave« na Zahodu opozoril z latinskim izrekom in napovedal: Ohladil jih bo »Jupitrov grom«!Medvedev napoveduje jedrski grom z neba... Vir: Posnetek zaslona, X

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je znan po tem, da uradna sporočila ruskega političnega vodstva podaja na bolj neposreden način.

V eni od svojih zadnjih objav na družbenih omrežjih je pokazal, da zna latinsko in ob tem dodal opozorilo vsem, ki menijo, da je mogoče prestopiti rusko »jedrsko rdečo črto.«

Ko je Medvedjev komentiral napovedano posodobitev ruske jedrske doktrine, je dejal: »Ta sprememba v smernicah naše države za uporabo jedrskega orožja lahko sama po sebi ohladi gorečnost tistih naših nasprotnikov, ki še niso izgubili občutka samoohranitve. Za tiste, ki pa se tega ne zavedajo, ostaja le še rimska maksima: Caelo tonantem credidimus Jovem Regnare...«

Vsi, ki so študirali latinščino, vedo, da je stavek iz Horacijevih Od.

In gre naravnost k bistvu: grmenje z neba vse opozarja, da Jupiter vlada.

Grmenje z neba vse opozarja, da Jupiter vlada.

Takole pravi Dmitrij Medvedjev: »Ruski predsednik je predstavil pristope k posodobitvi jedrske doktrine naše države.

Glavne spremembe so naslednje: 

1. Agresija proti Rusiji s strani države, ki nima jedrskega orožja, vendar jo podpira ali v njej sodeluje država z jedrskim orožjem, se bo štela za skupni napad. Vsem je jasno, o katerih državah govorimo.

2. Na veselje Poljske in številnih Natovih piflarjev bo vzpostavljena enakovredna jedrska zaščita za našo najbližjo zaveznico Belorusijo.

3. Pod določenimi pogoji je lahko množična uporaba sovražnikovih zračnih sil, vključno z letali, raketami in brezpilotnimi zrakoplovi, ki povzroči kršitev naše meje, upravičen razlog za uporabo jedrskega orožja. Ne samo za pokvarjeni neonacistični režim, ampak tudi za vse sovražnike Rusije, ki potiskajo svet proti jedrski katastrofi.

Jasno je, da je treba vsako situacijo, ki bi lahko bila razlog za jedrski odziv, oceniti skupaj z drugimi dejavniki, vsako odločitev o uporabi jedrskega orožja pa mora sprejeti vrhovni poveljnik. Vendar lahko ta sprememba smernic naše države za uporabo jedrskega orožja sama po sebi ohladi gorečnost tistih naših nasprotnikov, ki še niso izgubili občutka samoohranitve. Za nevedneže ostaja le še rimska maksima: caelo tonantem credidimus Jovem Regnare.«

Medvedjev z jedrsko raketo
Vir: Posnetek zaslona, X

Medvedjeva prispodoba je zelo na mestu: Mar je res edini način, da bodo »slaboumni« - zagovorniki ameriške hegemonije in ostali vazali ZDA - naučili, da je potrebno prenehati izzivati Rusijo ta, da ruski Jupiter sproži svoj grom?

Grmenje z neba vse opozarja, da Jupiter vlada.

Bo torej res potrebno novo, jedrsko grmenje, da to spoznajo tudi vročekrvni evropski politiki?

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek