REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruska vojska premagala odred zasebnega ameriškega vojaškega podjetja »Forward«

Ruska vojska premagala odred zasebnega ameriškega vojaškega podjetja »Forward«Poražene so številne brigade oboroženih sil Ukrajine, pa tudi enota ukrajinskih sil za posebne operacije, je povedal poveljnik ene od enot specialnih sil »Ahmat«. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Ruske sile so blizu Sudže premagale številne brigade oboroženih sil Ukrajine, enoto ukrajinskih sil za posebne operacije in odred ameriške vojaške družbe Forward, je povedal poveljnik ene od enot specialnih sil Ahmat s klicno kodo Aid.

»Izgubili so nekaj tisoč ljudi, nekaj sto enot tehnike. Izgube so ogromne, a še prihajajo. Prizadeli smo jim že hude izgube, uničili večino 61., 80. in 82. brigade. Premestili so tudi 95. brigado - uničili smo tudi njo,« je povedal ruski poveljnik za RIA Novosti.

Po tem so ukrajinske oborožene sile po poročanju »Aida« v regijo Kursk premestile 92. jurišno brigado, 106. brigado za teroristično obrambo, nov bataljon 80. brigade in številne druge enote.

Kot je dodal, trenutno poteka premestitev tudi 72. Ukrajinske brigade iz Ugljedarja in 47. mehanizirane brigade.

Po njegovih besedah ​​so v regijo Sudža napotene tudi sile za posebne operacije oboroženih sil Ukrajine, prispele pa so tudi dodatne sile.

»Zasebno vojaško podjetje 'Forward' ni neka tuja legija, sestavljena iz Gruzijcev in Poljakov.

Gre za posebej usposobljene poklicne vojake,« je pojasnil »Aid«.

Po besedah ​​poveljnika so tudi na novo prispele ukrajinske sile utrpele znatne izgube.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek