REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nekdanji ukrajinski podpolkovnik SBU: Na strani Kijeva se bori na stotine pristašev nacistične ideologije

Nekdanji ukrajinski podpolkovnik SBU: Na strani Kijeva se bori na stotine pristašev nacistične ideologijeNa Zahodu so pod okriljem Nata in vlad držav članic ustanovljeni posebni skladi, ki rekrutirajo tuje plačance v Ukrajino, je povedal Vasilij Prozorov. Vir: Posnetek zaslona, X

Nekaj ​​sto ideoloških nacistov z vsega sveta se je prišlo borit v ukrajinske oborožene sile, je razkril nekdanji podpolkovnik ukrajinske varnostne službe (SBU) Vasilij Prozorov.

»Ideološki nacisti, ki so v resnici zagovorniki nacistične ideologije, sploh ne pridejo s pomočjo države.

Gredo naravnost v nacistične enote. To je 'Desni sektor'.

Zato gredo posebej v polk 'Azov', ker so tam bratje po svojih pogledih,« je dejal Prozorov.

Po njegovih besedah ​​gre za večje število ljudi.

Dodal je, da so na Zahodu pod okriljem Nata in vlad držav članic ustanovili posebne sklade za novačenje tujih plačancev v Ukrajino.

»Ustvarjenih je bilo več skladov posebej za financiranje takšnih dejavnosti (rekrutiranje plačancev po svetu) pod okriljem Nata, in nekaterih vlad.

Predvsem v Kanadi obstaja več skladov, ki plačujejo in financirajo sodelovanje kanadskih plačancev na strani Oboroženih sil Ukrajine,« je navedel Prozorov.

Kot navaja, se v teh skladih kopiči predvsem državni denar, sama sredstva pa so potrebna za »prikrivanje« sodelovanja držav Nata pri novačenju plačancev za bojevanje v Ukrajini.

Prozorov je opozoril, da vlade zahodnih držav nakazujejo denar v nevladne sklade, kot so na primer skladi Nata, s pomočjo katerih se te operacije financirajo.

»Hkrati pa zaradi velikih izgub plačancev in slabih pogojev služenja ter zavajanja ukrajinskih poveljnikov, v Ukrajini ni veliko tistih, ki so se pripravljenih boriti.

Pravzaprav jim ne gre najbolje.

Če bi jim šlo dobro, imeli bi na sto tisoče prostovoljcev z vsega sveta,« je zaključil nekdanji podpolkovnik ukrajinske tajne službe SBU.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek