REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nova provokacija? Zahod namerava Rusijo obtožiti uporabe kemičnega orožja, za ponarejanje dokazov 400.000 dolarjev

Nova provokacija? Zahod namerava Rusijo obtožiti uporabe kemičnega orožja, za ponarejanje dokazov 400.000  dolarjevPodobne obtožbe smo slišali že v preteklosti...Vir: Posnetek zaslona

Zahod se pripravlja na tožbo proti Rusiji zaradi uporabe kemičnega orožja. To je izjavil stalni predstavnik Ruske federacije pri Organizaciji za prepoved kemičnega orožja (OPCW), ruski veleposlanik v Haagu Vladimir Tarabrin.

»Oni (zahodne države) aktivno sodelujejo s tehničnim sekretariatom OPCW, da bi ga prisilili, da sprejme nekaj korakov, katerih cilj je obtožiti Rusijo uporabe kemičnega orožja,« je dejal Tarabrin.

Oni (zahodne države) aktivno sodelujejo s tehničnim sekretariatom OPCW, da bi ga prisilili, da sprejme nekaj korakov, katerih cilj je obtožiti Rusijo uporabe kemičnega orožja.

Opozoril je, da ruska stran temu na vse načine nasprotuje in poskuša s konkretnimi dejstvi pokazati nesmiselnost vseh teh prizadevanj.

Prejšnji teden je postalo znano, da ZDA, Nemčija in Ukrajina pripravljajo preiskavo ruske uporabe kemičnega orožja med posebno operacijo.

Vodja čet za radiacijsko, kemično in biološko obrambo generalpodpolkovnik Igor Kirilov je sporočil, da je Washington že namenil približno 400 tisoč dolarjev za ponarejanje dokazov.

Tarabrin je zagotovil, da Ukrajina s strani Rusije nima in ne more imeti kemične grožnje.

»Skoraj takoj po začetku SVO so Kijev in njegovi zahodni pokrovitelji začeli govoriti o kemični grožnji, ki da jo predstavlja Rusija ... Kar se tiče našega odnosa do te dejavnosti, seveda takšne premike Kijeva dojemamo negativno, predvsem zato, ker kemične grožnje Ukrajini iz Rusije ni in ne more biti,« je dejal Tarabrin.

Poudaril je, da tovrstne aktivnosti zaenkrat potekajo v okviru pravnega okvira Konvencije o prepovedi kemičnega orožja (CWC).

»Kljub temu Rusija pozorno spremlja razvoj dogodkov in akterjem, ki so vanje vpleteni, ne bo dovolila samovolje,« je dodal diplomat.

Tarabrin je obljubil, da bo materiale o kršitvah konvencije o kemičnem orožju v bližnji prihodnosti posredoval tehničnemu sekretariatu OPCW.

Navedel je, da Ruska federacija ne izključuje možnosti, da povabi strokovnjake Organizacije za prepoved kemičnega orožja, da proučijo dokaze o ukrajinski uporabi kemičnega orožja, vendar se trenutno to vprašanje ne obravnava.

»Če bomo potrebovali njihovo vidno udeležbo, jih bomo povabili,« je dejal Tarabrin.

Stalni predstavnik Rusije pri OPCW je 11. julija dejal, da ZDA s pošiljanjem strupenih kemikalij v Ukrajino kršijo konvencijo o kemičnem orožju. Po njegovih besedah je bilo na ukrajinski strani zabeleženih več kot 400 primerov uporabe prepovedanih strupenih kemikalij, zlasti kloropikrina.

Tarabrin je obljubil, da bo materiale o kršitvah konvencije o kemičnem orožju v bližnji prihodnosti posredoval tehničnemu sekretariatu OPCW.

State Department je 1. maja sporočil, da je Rusija proti ukrajinski vojski uporabila kemično orožje – kloropikrin.

Lazni Napad /plin
Posnetki lažnih "plinskih napadov" ki naj bi jih izvedel "Assadov režim." Vir: X: Posnetek zaslona 

Na ministrstvu so poudarili, da s tem kršijo konvencijo o kemičnem orožju.

Tiskovni predstavnik ruskega predsednika Dmitrij Peskov se je odzval in označil obtožbe za neutemeljene.

Zahod je že v preteklosti ponarejal dokaze o uporabi kemičnega orožja, npr. v Siriji in jih pripisoval Siriji oziroma Asadu.

V ZDA so kasneje potihoma potrdili, da za to ni dokazov. Kljub temu novinarji občasno še naprej lažejo o tem, še posebej dopisnica RTV Slovenije Karmen Švegl.

Ta je svojo trditev o tem da je Asad že najmanj »50-krat« uporabil kemično orožje po 24 urah znižala na »30-krat«, toda tudi za to ni dokazov!

V Insajderju smo v preteklosti že poročali o konkretnih primerih uporabe kemičnega orožja s strani kijevskega režima.

Tudi kak video dokaz se najde. 

Rusko ministrstvo za obrambo je o uporabi strupenih snovi proti ruski vojski sporočilo že leta 2022.

Avgusta istega leta so rusko vojaško osebje po opravljanju nalog na območju Vasiljevke v regiji Zaporožje odpeljali v vojaško bolnišnico z znaki hude zastrupitve.

V ZDA so kasneje potihoma potrdili, da za to ni dokazov. Kljub temu novinarji občasno še naprej lažejo o tem, še posebej dopisnica RTV Slovenije Karmen Švegl.

Kot rezultat preiskav so odkrili strupeno snov - botulinski toksin tipa »B«, so sporočili z ruskega ministrstva.

V Kijevu naj bi mrzlično iskali provokacijo s katero bi pretresli svet.

Po tem, ko so prišli 27. marca 2022 v javnost grozljivi posnetki poboja ujetih zvezanih ruskih vojakov se je zelo hitro zgodila provokacija v Buči, ki je imela resda za cilj tudi izgovor za ukrajinski odstop od sporazuma z RF o miru, dogovorjenega v Istanbulu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek