REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Blinken priznal: Možno je, da Amerika preneha podpirati Ukrajino

Blinken priznal: Možno je, da Amerika preneha podpirati UkrajinoDržavni sekretar je spomnil na nedavno podpisan varnostni sporazum z Ukrajino. Vir: Posnetek zaslona, X

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je pravzaprav priznal, da sedanja administracija ne bo mogla zagotoviti podpore Ukrajini, če bo republikanec Donald Trump zmagal na prihajajočih volitvah novembra.

»Seveda ima vsaka ameriška administracija možnost določiti svojo lastno politiko.

Ne moremo gledati v prihodnost,« je na aspenskem varnostnem forumu dejal Blinken na vprašanje, kakšne ukrepe bi lahko sprejele ZDA, da bi preprečile spremembo politike Donalda Trumpa do Ukrajine v primeru zmage na predsedniških volitvah.

Državni sekretar je medtem spomnil na nedavno podpisan varnostni sporazum med ZDA in Ukrajino.

»Če opustimo sporazum z Ukrajino ... Priznam, da je to mogoče.

Vendar je na srečo več kot 20 zahodnih držav, ki so sklenile podobne sporazume s Kijevom, medtem ko se premikamo proti več kot 30, ki bodo storile enako.

Gre za dolgoročne zaveze do Ukrajine,« je pojasnil Blinken.

Blinken je tudi priznal, da je Moskva našla načine, kako ohraniti delovanje obrambno-industrijskega kompleksa ne glede na omejitve, ki so jih Rusiji naložile zahodne države.

»Res je tudi, da so Rusi našli rešitve, kako zaobiti sankcije, zlasti v odnosih s Severno Korejo, Iranom in na žalost Kitajsko,« je zatrdil.

Po njegovih besedah ​​je ruska stran našla načine za ohranitev delovanja obrambno-industrijske baze, ki omogočajo nadaljevanje posebne vojaške operacije v Ukrajini.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek