REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Reuters: Nemška vojaška pomoč Ukrajini se bo leta 2025 prepolovila

Reuters: Nemška vojaška pomoč Ukrajini se bo leta 2025 prepolovilaLetos je Berlin za Kijev namenil osem milijard evrov, a iz dokumenta v katerega je vpogledala agencija, izhaja, da se bo ta vsota prihodnje leto prepolovila. Vir: Posnetek zaslona, X

Nemčija namerava leta 2025 za vojaško pomoč Ukrajini nameniti štiri milijarde evrov, kar je pol manj kot letos, ko je namenila osem milijard evrov, poroča Reuters, ki se sklicuje na osnutek proračuna, ki ga je pripravila nemška vlada.

Glede na predvideno, dokumednt vključuje finančne načrte do leta 2028, ko naj bi zaprli posebni sklad oboroženih sil, odprt za izpolnjevanje ciljev porabe Nata.

Kot navaja agencija, je bilo sestavljanje proračuna za leto 2025 težavno, saj je nemški finančni minister Christian Lindner zahteval "fiskalno konsolidacijo po povečani porabi med pandemijo virusa covid-19 in nedavno energetsko krizo".

Države Evropske unije so februarja potrdile 50 milijard evrov vreden dolgoročni program proračunske pomoči Ukrajini. Nemški kancler Olaf Scholz pa je potožil, da številne države EU ne naredijo dovolj za podporo Kijeva.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek