REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kremelj: Oskrba Kijeva z orožjem ne more ostati brez posledic – pripravite se!

Kremelj: Oskrba Kijeva z orožjem ne more ostati brez posledic – pripravite se!Države, ki dobavljajo orožje, ki ga ukrajinska vojska uporablja proti Rusiji, lahko pričakujejo posledice, je sporočil Dmitrij Peskov. Vir: Posnetek zaslona, X

Izjava ruskega predsednika Vladimirja Putina o morebitni dobavi ruskega visokonatančnega orožja drugim državam jasno govori o neizogibnih posledicah dobave zahodnega orožja Ukrajini, je dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

»Gre za zelo pomembno izjavo, ki jasno pove, da dobava orožja, s katerim se strelja neposredno na nas, ne more ostati brez posledic in te posledice bodo zagotovo nastopile,« je dejal Dmitrij Peskov.

Tiskovni predstavnik Kremlja ni želel našteti držav oziroma regij, v katere bi lahko Rusija poslala orožje, kot tega nista storila niti Vladimir Putin niti namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije Dmitrij Medvedjev, ki je pojasnil: »To je lahko katera koli država, ki ima Ameriko in njene zaveznike za svoje sovražnike.

Ne glede na politična prepričanja in mednarodno priznanje.«

»Vsi, ki so jim ZDA sovražnik, so naši prijatelji,« je dejal Medvedjev.

Tiskovni predstavnik Kremlja meni, da je v zahodnih medijih objavljenih malo »nadarjenih« karikatur Vladimirja Putina in da se ruskemu predsedniku prikazujejo le takšne različice.

Tako je komentiral včerajšnje srečanje ruskega predsednika s predstavniki tujih medijev in odziv na vprašanje, ki so mu ga zastavili - ali pozna karikature, objavljene v tujini z njegovo podobo.

»Veliko je enakih in slabih del. Tista, ki so vredna pozornosti, obvezno pokažem Putinu,« je dejal Peskov in tako odgovoril, zakaj ruskemu predsedniku ne pokaže »del zahodnih umetnikov«.

Putin se je namreč v pogovoru za tuje medije pošalil, češ da mu Peskov takšnih risb vseh niti ne kaže, ker čuva njegovo razpoloženje.

»Šalo na stran, če sem iskren, se nimam časa ukvarjati s to propagando in gledati ta propagandna gradiva.

Namesto tega se raje ukvarjam z bistvom odnosov z drugimi državami,« je dejal Putin.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek