REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

CNN: Izrael je za napad na Rafo uporabil natančno vodeno strelivo

CNN: Izrael je za napad na Rafo uporabil natančno vodeno strelivoEksplozija je povzročila vžig rezervoarja za gorivo in požar v taborišču za razseljene osebe, ki je povzročil grozljivo smrt civilistov, predvsem žensk in otrok, ki so živi zgoreli. Vir: Posnetek zaslona, X

Izraelska stran je obvestila administracijo ameriškega predsednika Josepha Bidna, da naj bi uporabila natančno vodeno strelivo, da bi zadela tarčo v bližini mesta Rafa na jugu Gaze, poroča CNN s sklicevanjem na visokega ameriškega uradnika.

CNN navaja, je eksplozija povzročila vžig rezervoarja za gorivo in požar v taborišču za razseljene osebe, zaradi česar so grozljive smrti umrli civilisti, predvsem ženske in otroci, ki so živi zgoreli.

Uradnik je sicer opozoril, da zadevne informacije ne more potrditi in je le posredoval sporočilo izraelske strani ter dodal, da bodo ZDA vedele več, ko bo Izrael končal preiskavo incidenta.

Palestinska uprava za civilno obrambo je pred tem sporočila, da je bilo najmanj 40 ljudi ubitih in več deset ranjenih v izraelskem zračnem napadu na šotorišče v Rafi na južnem palestinskem območju Gaze, kjer živi več deset tisoč prisilno razseljenih ljudi.

Tiskovni predstavnik palestinskega predsednika Nabil Abu Rudajna je napad označil za »namerni pokol, ki presega vse meje«.

Palestinska agencija Wafa je poročala, da je v nedeljo zvečer najmanj osem raket zadelo šotore v severozahodnem delu Rafe, kjer so nastanjeni prisilno razseljeni Palestinci.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je dejal, da izraelski zračni napad na območje Rafe na jugu Gaze, v katerem je bilo ubitih več deset palestinskih civilistov, ni bil namenjen povzročitvi civilnih žrtev in da bodo incident preiskali.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek