REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedjev: Rusija mora ustvariti sanitarni kordon

Medvedjev: Rusija mora ustvariti sanitarni kordonUtrjeno območje v Avdejevki ni nastalo v letu ali dveh, gre za res zelo resne objekte, je v pogovoru za ruske medije pojasnil namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije Dmitrij Medvedjev. Vir: Posnetek zaslona, X

Zavzetje Avdejevke je bila težka naloga, saj so ukrajinske enote tam dolga leta ustvarjale utrjeno obrambno črto, a se je ruska vojska s tem odlično spopadla, je dejal namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije Dmitrij Medvedjev.

»Navsezadnje takšno utrjeno območje, ki je nastalo v Avdejevki, ni nastalo v letu ali dveh. To so res zelo resne strukture – utrdbe, obrambni elementi – in to je omogočilo obdržati to naselje.

Torej je bila to težka naloga, vendar so ji bile naše oborožene sile kos. Opravili smo odlično delo.

Še enkrat želim vsem čestitati za ta uspeh,« je dejal Medvedjev v intervjuju za ruske medije, poročajo RIA Novosti.

Kot je poudaril, so vsi, ki so sodelovali v tej zahtevni vojaški operaciji, heroji.

Rusija mora v celoti zaščititi svoje interese, vključno z oblikovanjem »zaščitnega koridorja« (obrambnega kordona), šele potem se bo posebna vojaška operacija (SVO) štela za zaključeno, je poudaril Medvedjev.

»Moramo v celoti zavarovati naše interese. Kaj to pomeni?

Prvič, izpolniti naloge posebne vojaške operacije, o kateri je govoril predsednik (Vladimir Putin).

Drugič, ustvariti moramo prepotreben zaščitni kordon, ki bo varoval pred vsemi vrstami napadov na naše ozemlje; ne samo obstreljevanje, ampak tudi aktivne ofenzivne operacije. In samo v tem primeru bo mogoče skleniti, da so naloge SVO opravljene,« je sklenil Medvedjev.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek