REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nova žrtev ruskih šaljivcev: Padel tudi nemški podkancler (VIDEO)

Nova žrtev ruskih šaljivcev: Padel tudi nemški podkancler  (VIDEO)Zdi se, da Robert Habeck ni prejel opozorila nemške obveščevalne službe, naj pazi, komu se javlja na telefon in kaj govori. Vir: Posnetek zaslona, X

Opozorila nemških obveščevalnih služb o zatiranju hudomušnih akcij ruskih šaljivcev Vovana in Lexusa, ki jima je v preteklem letu in pol uspelo v javnosti razgaliti hinavščino in dvojne vatle številnih zahodnih politikov – očitno niso zalegla.

Tako se je tudi »nemški podkancler Robert Habeck ujel na naš trnek«, sta sporočila ruska šaljivca Vovan in Lexus.

Šaljivca, ki jima je uspelo pretentati številne visoke evropske uradnike, da so jima zaupali, kaj si v resnici mislijo o občutljivih političnih temah, kot je konflikt v Ukrajini, sta tudi tokrat zvabila Habecka v past tako, da sta se mu predstavila kot »politika iz Afrike«.

Habeck je nato v pogovoru z lažnima afriškima politikoma ocenil, da bo konflikt v Ukrajini trajal vsaj še eno leto.

Poudaril je tudi, da ruski voditelj Vladimir Putin razume le jezik pritiskov, Afričane pa je pozval, naj se »zoperstavijo ruskim in kitajskim ambicijam na celini« ter nadaljujejo z izvajanjem žitnega sporazuma, saj bo to Ukrajini veliko pomenilo.

Nemški gospodarski minister Robert Habeck očitno ni ubogal nasvetov svojih obveščevalnih služb, naj bo previden, komu se javlja na telefon in kaj govori.

Nemški vohuni so namreč prejšnji mesec opozorili domače visoke politike, da Moskva uporablja šaljivce in imitatorje za spodkopavanje ugleda zahodnih vlad.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek