REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ni šala: Von der Leynova trdi, da je v vojni uničena in s korupcijo obremenjena Ukrajina nared za vstop v EU

Ni šala: Von der Leynova trdi, da je v vojni uničena in s korupcijo obremenjena Ukrajina nared za vstop v EUPredsednica Evropske komisije ocenjuje, da lahko Kijev hitro izpolni preostale zahteve in doseže cilj o začetku procesa pogajanj o pristopu k Uniji. Vir: Posnetek zaslona, X

Ukrajina je izpolnila skoraj vse pogoje, ki jih je postavila Evropska unija za začetek pristopnih pogajanj, je dejala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

»Kijev je izpolnil vse potrebne pogoje za skoraj vseh sedem korakov, ki smo jih zahtevali od njih, da jih opravijo, ko so postali država kandidatka,« je dejala Ursula von der Leyen na dogodku pod taktirko uglednega bruseljskega portala Politico.

Pred tem je izjavila, da je Ukrajina izpolnila več kot 90 odstotkov potrebnih pogojev za vstop v Evropsko unijo, ter da lahko ta država hitro izpolni preostale zahteve.

In tako doseže cilj o začetku procesa pristopnih pogajanj.

Kot je opozorila, je vstop Ukrajine v EU odvisen od reform in načela podeljevanja članstva »po zaslugah«.

Voditelji držav in vlad bodo o uradni odločitvi o začetku pogajalskega procesa razpravljali na vrhu EU v Bruslju od 14. do 15. decembra.

Madžarski predsednik vlade Viktor Orbán je grajal samovoljno politiko s strani Evropejcev neizvoljene predsednice EK.

»Realnost, ki jo vidim, je, da vedno več odločitev sprejemajo bruseljske institucije namesto nacionalnih voditeljev. Težava je v tem, da bruseljski birokrati ne predstavljajo ljudi. To je naloga demokratično izvoljenih voditeljev. To je naše delo!« je opozoril premier Madžarske.

Odločitev, ali bodo v svoje vrste v vojni uničeno in s korupcijo hudo obremenjeno Ukrajino, ki bi s svojim vstopom v Unijo porušila sedanjo ureditev in bi se tudi Slovenija lahko poslovila od fondov iz katerih sedaj črpa sredstva, saj bi jo članstvo te države čez noč pahnilo med bogatejše članice - morajo soglasno sprejeti vse sedanje članice EU.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek