REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Krim: Zdi se, da kijevske oblasti dobivajo premije za »nakladanje neumnosti«

Krim: Zdi se, da kijevske oblasti dobivajo premije za »nakladanje neumnosti«Vladimir Zelenski z ženo Eleno na vrhu Nata v Vilni. Vir: Posnetek zaslona, X

Zdi se, kot da oblasti v Kijevu od zahodnih gospodarjev prejemajo posebne premije in bonuse za »nakladanje neumnosti«, je dejal predstavnik Krimske medetnične misije Zaur Smirnov, ki je komentiral izjavo ukrajinskega predsednika, da je mir v zameno za priznanje Donbasa in Krima kot ruski regiji za Ukrajino nesprejemljivo.

Izjava Vladimirja Zelenskega, ki je za Fox News dejal, da bi se ukrajinske oblasti lahko pogovarjale z nekdanjim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom o njegovem predlogu mirne rešitve konflikta, a da je za Ukrajino nesprejemljiv mir v zameno za priznanje Donbasa in Krima kot dela Rusije, nesmiselna, je dejal Smirnov.

»Kijevske marionete med seboj tekmujejo, katera bo dala najbolj nesmiselno izjavo o Krimu in novih ruskih regijah. Zdi se, kot da imajo pravico do bonusov in premij od svojih zahodnih gospodarjev za najbolj absurdne izjave,« je dejal Smirnov za RIA Novosti.

Na podlagi groženj in načrtov, ki jih Kijev od leta 2014 pošilja prebivalcem Krima, je mogoče izdati cel priročnik o duševnih motnjah, dodaja Smirnov.

Septembra lani so bili organizirani referendumi in pristop DLR, LLR, Hersonske in Zaporoške regije k Rusiji.

V Donecki ljudski republiki (DLR) je za priključitev Rusiji glasovalo 99,23 odstotka vseh volivcev, v Luganski ljudski republiki (LLR) pa 98,42 odstotka, v Hersonu 87,05 odstotka, in v Zaporožju 93,11 odstotka.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 30. septembra nagovoril prebivalstvo glede na rezultate referenduma in kasneje podpisal sporazume o pristopu regij k Rusiji.

Kar zadeva Krim, se je marca 2014 po referendumu po državnem udaru v Ukrajini vrnil Rusiji.

Za priključitev Rusiji je na referendumu glasovalo 96,77 odstotka volivcev na Krimu in 95,6 odstotka v Sevastopolu.

Prebivalci Krima so demokratično glasovali za ponovno združitev z Rusijo, popolnoma v skladu z mednarodnim pravom in Ustanovno listino ZN.

Po besedah ​​predsednika Ruske federacije je vprašanje Krima »končno zaprto«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek