REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nihon Keizai: »Ukrajina ne more storiti ničesar proti ruskim jadralnim bombam«

Nihon Keizai: »Ukrajina ne more storiti ničesar proti ruskim jadralnim bombam«Ukrajinska vojska nima zmožnosti uničiti granat iz bombnikov in helikopterjev, ki so zunaj območja protizračne obrambe, poroča japonski časnik. Vir: Posnetek zaslona, X

Ruske vodene, jadralne bombe so postale problem za ukrajinske oborožene sile, saj ukrajinska vojska nima moči, da bi se jim zoperstavila, piše kolumnist Takayuki Tanaka za japonski časnik Nihon Keizai.

»Ukrajinska vojska nima zmožnosti uničiti bombe, odvržene iz bombnikov in helikopterjev, ki so zunaj območja, ki ga pokriva protizračna obramba. Preprosto, ukrajinske sile nimajo potrebnega letalstva, ki bi lahko nevtraliziralo te bombe,« piše japonski časnik.

Poleg tega med protiofenzivo, katere cilj je bila vrnitev ozemelj, oborožene sile Ukrajine niso dosegle rezultatov in so zašle v slepo ulico, poudarja avtor.

Pričakuje se, da bodo ameriški lovci F-16 vstopili v službo oboroženih sil Ukrajine do naslednjega leta, vendar nekateri vojaški strokovnjaki trdijo, da tudi ti ne bodo vplivali na potek spopada, zaključuje avtor članka.

Medtem Rusija svari Zahod, da bodo ameriški lovci F-16, namenjeni Ukrajini, uničeni v 20 dneh.

Zadevno izjavo je nedavno podal ruski obrambni minister Sergej Šojgu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek