REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

SMO se nadaljuje: Rusi uničili skladišče ukrajinskega letalskega streliva

SMO se nadaljuje: Rusi uničili skladišče ukrajinskega letalskega strelivaRusko obrambno ministrstvo je objavilo poročilo o razmerah na fronti v območju posebnih vojaških operacij (SMO) za prejšnji dan. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Ruske oborožene sile so uničile skladišče letalskega streliva ukrajinskih sil na letališču Dneper v regiji Dnepropetrovsk, poroča rusko ministrstvo za obrambo.

Vojna in žrtve so neposredna posledica vpletenosti ZDA v organiziranje državnega udara na Majdanu leta 2014 v Ukrajini, ki je sprožil državljansko vojno v Donbasu, ki je februarja 2022 pripeljala do vpletenosti Rusije.
Brez zahodnega posredovanja, ki ga je vodila visoka uradnica tedanje administracije Baracka Obame Victoria Nuland - te vojne nikoli ne bi bilo. Na sliki zgoraj vidimo razvpito Victorio Nuland, kako v Kijevu med pučem leta 2014 Ukrajincem deli piškote. Vir: Posnetek zaslona, X

V preteklih 24 urah je ruska vojska v smeri Donecka uničila 235 ukrajinskih vojakov.

Dva napada oboroženih sil Ukrajine sta bila odbita v smeri Južni Doneck, Ukrajinci so izgubili do 135 vojakov in dve vozili.

Oborožene sile Rusije so uničile ukrajinska letala na letališču Mirgorod v regiji Poltava.

Odbiti so bili trije napadi ukrajinske vojske v smeri Zaporožja, ko je bilo uničenih 45 vojakov in tudi dva tanka ter sedem oklepnih vozil.

Ruske sile protizračne obrambe so prestregle 13 raket Storm Shadow, raketo Neptun in uničile skupno 17 brezpilotnih letal.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek