REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Propalestinski aktivist proti McDonald'su: Na desetine miši v barvah palestinske zastave (VIDEO)

Propalestinski aktivist proti McDonald'su: Na desetine miši v barvah palestinske zastave  (VIDEO)Videoposnetek, ki kroži po družbenih omrežjih, prikazuje neznano osebo, ki vrže na desetine miši iz škatle v restavracijo s hitro prehrano v Birminghamu in vzklika »Osvobodite Palestino«. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Propalestinski aktivist je povzročil paniko v restavraciji McDonald's, potem ko je le nekaj metrov od strank spustil miši iz škatle.

Na videoposnetku, ki kroži po družbenih omrežjih, je mogoče videti moškega s palestinsko zastavo, ovito okoli glave, kako se ustavi pred restavracijo s hitro prehrano v Star Cityju v Birminghamu, preden iz prtljažnika svojega vozila pograbi škatlo z glodavci, poroča Telegraph.

Kamera nato sledi moškemu, ko gre mimo otrok pred restavracijo, nato pa vstopi in vrže na desetine miši na tla, zaradi česar so tisti v notranjosti očitno šokirani odskočili nazaj, poroča britanski časnik.

Nato mirno odide z vzkliki »Osvobodite Palestino« in kletvico namenjeno Izraelu.

Na koncu videoposnetka je slišati zvočni posnetek telefonskega pogovora, v katerem se moški hvali, da so se »sprožili vsi alarmi« in da so »vrata zaprta«. Drugi glas doda: »Misija uspešna.«

Med videoposnetkom utripa sporočilo, ki poziva k bojkotu McDonald'sa, Starbucksa in Disneyja zaradi domnevne podpore Izraelu.

Videoposnetek, ki je bil naložen na TikTok, prikazuje glodalce, pobarvane v rdečo, zeleno in črno - barve palestinske zastave, hkrati pa prikazuje lažne registrske tablice z napisom »Svobodna Palestina«.

»McDonald's« je sporočil, da bodo restavracijo pregledali, potem ko bo po incidentu popolnoma sanirana.

Tiskovni predstavnik restavracije je za BBC povedal, da so »po odstranitvi miši restavracijo v celoti razkužili in poklicali pristojne za zatiranje škodljivcev, da opravijo popoln pregled«.

Zadevo preiskuje tudi policija, pri čemer je tiskovni predstavnik policije West Midlandsa dejal, da incident preiskujejo, potem ko so bili v restavracijo na Watson Roadu odvrženi živi glodavci, in dodal, da to v nobenem primeru ni sprejemljivo.

»To trenutno obravnavamo kot kršitev javnega reda in miru in izvajamo aktivno preiskavo, da bi identificirali in nato aretirali storilce,« je dejal tiskovni predstavnik policije.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek